Albert Bichot Chablis 1er Cru "Les Vaillons" Domaine Long-Depaquit

Ravintolamyynnissä

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Albert Bichot, AOC Premier Cru, Ranska

Chablis "Les Vaillons" on loistava esimerkki siitä mitä Serein joen rannalla, Chablis viinialueen laidalla olevalla alueella on tarjota. Rypäleet tulevat Valvan laakson rinteillä sijaitsevan kuuluisan "Les Epinotes" Premier Cru viinitarhan sydämestä.

Tuoksussa on selvästi erottuvaa kukkaisuutta, jota seuraa hienovarainen tammisuus ja raikas hedelmäisyys. Hyvä rakenteinen viini, joka on kirpeähkö ja hyvin tasapainoinen. Viinissä on jo nyt havaittavissa Premier Crulle ominaista upeaa täyteläisyyttä, joka vain paranee viinin ikääntyessä. Lehmuksen kukan ja mantelin yhdistelmä antaa viinille pitkän ja pyöreän jälkimaun.

Viini on valmis nautittavaksi heti, mutta kestää hyvin varastointia 5-10 vuotta.

Burgundin pohjoisosassa sijaitsevaa Chablis kylää ympäröi noin 15 kilometrin säteellä alue, jolla viljellään Chablis-laatuluokituksen (appellaatio) omaavia viinejä. Alueen viinituotanto on saanut alkunsa Pontigny luostarin sisteriläismunkeista, jotka kasvattivat alueella viiniköynnöksiä.

Bichotin perhe ja perheen peuran päällä koristeltu vaakuna on tunnettu Burgundissa jo vuodesta 1350. Viinitalo on vuosien saatossa periytynyt isältä pojalle ja yhtiön johdossa on ollut vuodesta 1996 Albéric Bichot, joka edustaa perheen kuudetta sukupolvea.

Viinitalon omistuksessa on 245 hehtaaria maata, jotka jakautuvat neljään tilaan, arvostetuimmilla viininviljelyalueilla Bourgognessa. Alueet ulottuvat aina Chablista Côte d´Oren läpi eteläiseen Côte Chalonnaiseén. Viljelmillä harjoitetaan ympäristöä säästävää viininviljelyä jotta hedelmäinen maa säilyisi myös tuleville sukupolville.

 

Käyttösuositus: Viinin terävyys ja mineraalisuus pääsevät oikeuksiinsa laajan makumaailman omaavien ruokien kanssa. Verraton viini äyriäisten, kampasimpukoiden, kalan ja valkoisen lihan kumppaniksi.

Maa: Ranska

Rypäleet: Chardonnay

Ota yhteyttä