Albert Bichot Chablis Domaine Long-Depaquit

Ravintolamyynnissä

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Albert Bichot, AOC Chablis, Ranska

Monitahoinen viini, jonka tuoksu on Chablis-viineille tyypillinen, erittäin puhdas ja valkoisten kukkien sekä piikiven sävyttämä. Maku on raikas ja mineraalinen sekä elegantti yhdistelmä mantelin häivähdystä ja viehättävää eloisuutta.

Helposti lähestyttävä viini joka on parhaimmillaan 3-5 vuotta pullotuksesta.

Burgundin pohjoisosassa sijaitsevaa Chablis kylää ympäröi noin 15 kilometrin säteellä alue, jolla viljellään Chablis-laatuluokituksen (appellaatio) omaavia viinejä. Alueen viinituotanto on saanut alkunsa Pontigny luostarin sisteriläismunkeista, jotka kasvattivat alueella viiniköynnöksiä.

Bichotin perhe ja perheen peuran päällä koristeltu vaakuna on tunnettu Burgundissa jo vuodesta 1350. Viinitalo on vuosien saatossa periytynyt isältä pojalle ja yhtiön johdossa on ollut vuodesta 1996 Albéric Bichot, joka edustaa perheen kuudetta sukupolvea.

Viinitalon omistuksessa on 245 hehtaaria maata, jotka jakautuvat neljään tilaan, arvostetuimmilla viininviljelyalueilla Bourgognessa. Alueet ulottuvat aina Chablista Côte d´Oren läpi eteläiseen Côte Chalonnaiseén. Viljelmillä harjoitetaan ympäristöä säästävää viininviljelyä jotta hedelmäinen maa säilyisi myös tuleville sukupolville.

 

Käyttösuositus: Nauti viinin raikkaudesta aperitiivina. Viinin runsaus korostuu kalaruokien ja muiden merenherkkujen parina.

Maa: Ranska

Rypäleet: Chardonnay

Ota yhteyttä