Albert Bichot Saint-Véran 2012

Alkon numero: 569294

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Albert Bichot, AC Saint-Véran

Bichotin perhe ja perheen peuran päällä koristeltu vaakuna on tunnettu Burgundissa jo vuodesta 1350.

Viinitalo sai alkunsa vuonna 1831 Bernard Bichotin perustaessa viiniyrityksen Montheliéhen, joka sijaitsee parin kilometrin päässä Beaunesta. 1800 luvun lopulla Bernardin pojanpoika Albert Bichot johti yritystä vahvalla innolla ja vuonna 1912 hän siirsi yrityksen päämajan Beauneen, jossa se yhä tänä päivänäkin sijaitsee. Viinitalo on vuosien saatossa periytynyt isältä pojalle ja yhtiön johdossa on ollut vuodesta 1996 Albéric Bichot, joka edustaa perheen kuudetta sukupolvea.

Viinitalon omistuksessa on 245 hehtaaria maata, jotka jakautuvat neljään tilaan, arvostetuimmilla viininviljelyalueilla Bourgognessa. Alueet ulottuvat aina Chablista Côte d´Oren läpi eteläiseen Côte Chalonnaiseén. Viljelmillä harjoitetaan ympäristöä säästävää viininviljelyä jotta hedelmäinen maa säilyisi myös tuleville sukupolville.

Saint-Véran
Rypäleet tulevat pitkäaikaisilta sopimusviljelijöiltä joiden viljelmiä Albert Bichot valvoo kuin omiaan. Viljelmät sijaitsevat Mâconissa, Saint-Veranin viljelmillä, eteläisessä Bourgognessa jossa maaperä on kalkkikiveä.
Viini on käynyt tarkkaan valikoidun hiivan kanssa 5-6 viikkoa lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Raikkauden, kukkaisuuden ja hedelmäisyyden takaamiseksi viini on myös kypsytetty terästankeissa. Tämän lisäksi sekoitukseen on lisätty pieni määrä tammessa kypsytettyä viiniä, jotta viini saisi hienostuneen ja tasapainoisen tammisuuden.

Alkoholi: 13,0 %
Uutos: 19 g/l
Hapot: 5,0 g/l
Energiaa: 80 kcal / 100 ml (330 kJ / 100 ml)
Pakkaustyyppi: pullo
Pakkauskoko: 24 kpl
Suljentatyyppi: luonnonkorkki

Väri: Syvä, vaalea oljenkeltainen

Tuoksu: Hentoa savuisuutta jota seuraa hienostuneet saniaisen ja akasian aromit ja kypsä hedelmäisyys.

Maku: Kuiva ja hapokas. Miellyttävän pyöreässä maussa on sitrusta, vaniljaa, hasselpähkinää, keltaista luumua, kevyesti aprikoosia, mausteisuutta, voita ja upea mineraalisuus. Tasapainoinen, hyvä rakenne, antava ja raikas loppumaku.

Käyttösuositus: Kuningasravut, merikrottia sienillä, grillattu tai kermakastikkeella tarjottavat ”kanat”, vuohenmaitojuusto. Erittäin raikas myös aperitiivina. Viiniä voidaan varastoida 3-5 vuotta.

Maa: Ranska

Rypäleet: Chardonnay

Ota yhteyttä