Antica Fratta Franciacorta Brut

Alkon numero: 929447

Tilausvalikoimassa

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Antica Fratta, DOCG Franciacorta, Lombardia, Italia

Franciacorta on Italian arvostetuimpia kuohuviinejä. Eleganttin raikas, eloisa ja aromaattinen Franciacorta Brut, jolle on ominaista miellyttävä hedelmäinen ja kukkainen aromi viihtyy mainiosti paistettujen tai grillattujen punalihaisten kalojen ja selkeämakuisten vaaleiden liharuokien seurassa. Tyylikäs aperitiivi ja raikas seurustelujuoma.

Aina perustamisestaan lähtien tämä Monticelli Brusantin Fratta alueella sijaitseva viininvalmistamo on nauttinut hyvästä maineesta. Sen historia ulottuu 1800-luvun puoliväliin asti, jolloin Pyhän ristin Ritari, Luigi Rosetti, teki siitä maakunnan suurimman ja hienoimman. Valtavat viinikellarit muodostuvat neljästä toisensa leikkaavasta tunnelista, jotka on järjestetty kreikkalaisen ristin muotoon. Kellari sai lempinimekseen, el cantinù, suuri kellari. Luigi Rosettin kuoleman jälkeen viinitalo siirtyi omistajalta toiselle ja oli välillä myös hylättynä. 1979 viininvalmistamo heräsi uuteen loistoon ja kukoistukseen kun Antica Fratta perustettiin.

Alkoholi: 12,5 %
Hapot: 6,0 g/l
Sokeri: 6,5 g/l

Väri: Vaalean keltainen, upea helmivana

Tuoksu: Elegantti, raikas, hedelmää ja kukkaisuutta

Maku: Kuiva, hedelmäinen, eloisa, raikas, pitkä, elegantti

Käyttösuositus: Juhla- ja maljajuomaksi, aperitiiviksi. Soveltuu erinomaisesti hienojen kalatuokien ja vaalean lihan kanssa nautittavaksi. Tarjoilulämpötila 6-8°C.

Maa: Italia

Rypäleet: Chardonnay

Ota yhteyttä