Antica Fratta Franciacorta Essence Rose Brut 2009

Alkon numero: 909177

Tilausvalikoimassa

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Antica Fratta, DOCG Franciacorta, Lombardia, Italia

Italian arvostetuin kuohuviini Franciacorta tehdään perinteisellä samppanjan valmistus menetelmällä. Parhaimmillaan Franciacortan laatu, kuten tämänkin viinin kohdalla, on huikeaa. Antica Fratta Franciacorta Essence Rosé Brut 2009 -viini on tuotettu 60% Chardonnay- ja 40% Pinot Noir -lajikkeista. Viiniä on kypsytetty yli 42 kuukautta, joista 30 kuukautta hiivojen kanssa ”sur lie”. Tyylikäs ja ryhdikäs kuohuviini toimii mainiosti myös ruokakuohuvana esimerkiksi paistetun tai grillatun vaalean lihan ja punalihaisten kalaruokien kanssa.

Aina perustamisestaan lähtien tämä Monticelli Brusantin Fratta alueella sijaitseva viininvalmistamo on nauttinut hyvästä maineesta. Viininvalmistamon historia ulottuu 1800-luvun puoliväliin asti, jolloin Pyhän ristin Ritari, Luigi Rosetti, teki siitä maakunnan suurimman ja hienoimman. Valtavat viinikellarit muodostuvat neljästä toisensa leikkaavasta tunnelista, jotka on järjestetty kreikkalaisen ristin muotoon. Kellari sai lempinimekseen, el cantinù, suuri kellari. Luigi Rosettin kuoleman jälkeen viinitalo siirtyi omistajalta toiselle ja oli välillä myös hylättynä. 1979 viininvalmistamo heräsi uuteen loistoon ja kukoistukseen kun Antica Fratta perustettiin.

Alkoholi: 13,00 %
Hapot: 6,3 g/l
Sokeri: 4 g/l

Väri: Kauniin hailakan lohenpunainen

Tuoksu: Intensiivinen, punaisia marjoja

Maku: Kuiva, hienostunut, moninainen, intensiivinen, hyvä rakenne, tasapainoinen, miellyttävä, viipyvä

Käyttösuositus: Juhla- ja maljajuomaksi, aperitiiviksi. Hienot leikkeleet, kala- ja äyriäisruuat (pastat ja risotot), vaaleat lihat, juustot. Tarjoilulämpötila 6-8°C.

Maa: Italia

Rypäleet: Chardonnay, Pinot Noir

Ota yhteyttä