Antica Fratta Franciacorta Essence Satèn

Alkon numero: 551617

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Antica Fratta, DOCG Franciacorta, Lombardia, Italia

Perinteisellä samppanjan valmistus metodilla tehty, arvostettu Italialainen huippukuohuviini on avoin, kypsän omenainen, mineraalinen, persikkainen, viehkeästi myös mandariiniin ja appelsiiniin aromeiltaan vivahtava. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, monivivahteisen jälkivaikutelman. Tyylikäs kuohuviini aperitiiviksi tai esimerkiksi hienostuneiden äyriäisruokien seuraan.

Aina perustamisestaan lähtien tämä Monticelli Brusantin Fratta alueella sijaitseva viininvalmistamo on nauttinut hyvästä maineesta. Viininvalmistamon historia ulottuu 1800-luvun puoliväliin asti, jolloin Pyhän ristin Ritari, Luigi Rosetti, teki siitä maakunnan suurimman ja hienoimman. Valtavat viinikellarit muodostuvat neljästä toisensa leikkaavasta tunnelista, jotka on järjestetty kreikkalaisen ristin muotoon. Kellari sai lempinimekseen, el cantinù, suuri kellari. Luigi Rosettin kuoleman jälkeen viinitalo siirtyi omistajalta toiselle ja oli välillä myös hylättynä. 1979 viininvalmistamo heräsi uuteen loistoon ja kukoistukseen kun Antica Fratta perustettiin.

Erikoiserä!

Alkoholi: 13 %
Sokeri: 6,0 g/l

Maku: Erittäin kuiva, hapokas, klementiininen, limettinen, aprikoosinen, mineraalinen, hennon pähkinäinen, tyylikäs

Käyttösuositus: Juhla- ja maljajuomaksi, aperitiiviksi. Soveltuu erinomaisesti hienojen kalatuokien ja vaalean lihan kanssa nautittavaksi. Tarjoilulämpötila 6-8°C.

Maa: Italia

Rypäleet: Chardonnay

Ota yhteyttä