Bottega Amarone della Valpolicella DOCG

Ravintolamyynnissä

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Distilleria Bottega / DOCG Amarone della Valpolicella / Veneto / Italia

Valpolicellan alueella on omistauduttu viininviljelylle jo muinaisista ajoista lähtien. Tuolloin alueen nimi oli "Vallis polis cellae", joka vapaasti suomenettuna tarkoittaa "Monien viinikellarien laaksoa". Täällä kasvatetaan alueen alkuperäisiä rypälelajikkeita; Corvina, Veronese, Corvione, Rondinella ja Molinara, joista valmistetaan merkityksellisiä ja ainutlaatuisia punaviinejä.

Amarone DOCG on alueen jaloin viini ja myös yksi Italian tärkeimpiä ja tunetuimpia viinejä, joka lumoaa hienostuneella maullaan ja jäljittelemättömällä luonteellaan viininystävät ympäri maailmaa. 

Amarone della Valpolicella valmistetaan erityisellä tavalla kuivatuista viinirypäleistä. Sadonkorjuun aikaan kerätään parhaat, terveet, kypsät ja kuivat rypäleet terttuina käsin köynnöksistä ja siirretään kuivumaan muutamaksi kuukaudeksi.Kuivumisen aikana rypäleterttuja käännellään, jotta ne kuivuvat tasaisesti. Kuivattamisen aikana rypäleistä haihtuu kolmannes tai jopa puolet painosta ja samalla maku kehittyy, aromit tiivistyvät ja sokeripitoisuus nousee. Kuivauksen jälkeen rypäleet puristetaan ja alhaisessa lämpötilassa tapahtuvan hitaan käymisen aikana viiniin kehittyy mausteisuutta ja rusinamainen, kypsän hedelmän maku ja korkea alkoholipitoisuus. Terästankeista viini siirretään tammitynnyreihin, joissa viini kypsyy 30 kuukautta, kunnes se pullotetaan ja sen annetaan kypsyä vielä pullossa.

Kestää oikein säilytettynä noin viisi vuotta.

Vahva ja täyteläinen Amarone-punaviini tuhtien liharuokien, kuten lammaspaistin ja sienimuhennoksen tai osso bucon ja erityisesti riistaruokien, sekä vahvojen, kypsien juustojen seuralaisena. Pehmeän aromikkaaksi kehittynyttä amaronea voi tarjota sellaisenaankin nautiskeluviininä.

Alkoholi: 16%

Väri: Intensiivinen, rubiininpunainen

Tuoksu: Intensiivinen, kypsiä tummia marjoja, muskottia ja suklaata

Maku: Täyteläinen, pyöreä, hyvärakenteinen, lämmin, intensiivinen ja voimakas. Tasapainoinen, harmoninen ja mielyttävä.

Käyttösuositus: Haudutettujen tai paahdettujen liharuokien kumppaniksi. Maukkaille pataruuille ja riistalle. Kypsille voimakkaille juustoille.

Maa: Italia

Rypäleet: Corvina, Corvinone, Rondinella

Ota yhteyttä