Bottega Merlot IGT Trevenezie

Ravintolamyynnissä

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Distilleria Bottega / DOC Valpolicella Superiore / Veneto / Italia

Maantieteellisellä merkinnällä "Trevenezie" varustetut viinit tulevat Veneton, Friuli Venezia Giulian ja Trenton maakunnista. Alueilla on vanhat ja vahvat viininvalmistusperinteet. Merlot on kansainvälinen rypälelajike ja se on maailman laajimmin viljelty lajike, koska se soveltuu melkein mihin tahansa ilmastoon ja maaperään.

Bottega Merlot -viinin rypäleet tulevat Friulin ja Veneton kalkkipitoisilta ja savisilta kasvumailta. Maaperän runsas kalkkipitoisuus tuo rypäleille hienoa aromaattisuutta. Intensiivinen, voimakas ja täyteläinen viini on nappivalinta lihaisten pastaruokien, punaisen - ja vaalean lihan, salaminja mausteisten ruokien seuraksi. Sinihomejuusto ja ikäännytetyt juustot sopivat viinin kanssa mainiosti. 

Oikein säilytettynä viini kestää noin 24 kuukautta.

Alkoholi: 12,5%

Väri: Rubiininpunainen

Tuoksu: Täyteläinen, pehmeä ja tyypillisen maanläheinen. Häivähdys mustikkaa, orvokkia ja mustaherukkaa sekä aromaattisia mausteita.

Maku: Intensiivinen, voimakas. Täyteläiset ja pehmeät tanniinit. Herkän yrttinen ja maanläheinen.

Käyttösuositus: Maukkaiden pastaruokien, punaisen- ja vaalean lihan, salamin, ikääntyvien juustojen sekä sinihomejuuston pariksi. Sopii myös mausteisemmille annoksille.

Maa: Italia

Rypäleet: Merlot

Ota yhteyttä