Bottega Ripasso Valpolicella Superiore DOC

Ravintolamyynnissä

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Distilleria Bottega / DOC Valpolicella Superiore / Veneto / Italia

Valpolicellan alueella on omistauduttu viininviljelylle jo muinaisista ajoista lähtien. Tuolloin alueen nimi oli "Vallis polis cellae", joka vapaasti suomenettuna tarkoittaa "Monien viinikellarien laaksoa".

Maailman kuulut  ja ainutlaatuiset Valpolicella Ripasso DOC -tuotantoalueen viinit valmistetaan alueen alkuperäisistä lajikkeista; Corvina, Veronese, Corvione, Rondinella ja Molinara.

Ripasso Valpolicella DOC Superiorea kuvaillaan Amaronen pikkuveljeksi. Tämä ainutlaatuinen ja jäljittelemätön punaviini valmistetaan pitkien perinteiden muokkaamien valmistusmenetelmien mukaan.

Valpolicella Ripasso -viineille tunnusomaisen kaksois fermentaation eli Ripasso-menetelmän, jossa punaviini käy uudelleen amarone-viinin kuorimassan päällä, jälkeen viiniä kypsytetään ranskalaisissa tammitynnyreissä, jonka aikana viini saa moniulotteisuutta, sen väri stabiloituu ja aromit saavat runsautta. Tämän jälkeen seuraa vielä ikäännyttäminen pulloissa.

Kestää oikein säilytettynä kolmesta viiteen vuotta.

Alkoholi: 14%

Väri: Intensiivinen, rubiininpunainen

Tuoksu: Mielyttävä, luumuinen, tumman marjainen, makean mausteinen häivähdyksellä vaniljaa ja rusinaa

Maku: Täyteläinen ja pehmeän tanniininen. Erinomainen rakenne ja hienovarainen jälkimaku jossa havaittavissa kevyttä mausteisuutta ja lakritsaisuutta

Käyttösuositus: Maukkaiden pastaruokien, punaisen lihan ja riistan sekä juustojen pariksi.

Maa: Italia

Rypäleet: Corvina, Corvinone, Rondinella

Ota yhteyttä