Bottega Soave Classico DOC

Ravintolamyynnissä

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Distilleria Bottega / DOC Soave Superiore / Veneto / Italia

Soave on saanut nimensä Lombardien perustaman, saman nimisen kaupungin mukaan, joka tunnetaan myös nimellä Soaves. Se on yksi ensimmäisistä italialaisista viineistä, jonka tuotantoalue on rajoitettu asetuksella vuona 1931 ja myös ensimmäinen DOC-luokiteltu viini Venetossa. Etuoikeutettu "Classico"-merkintä takaa, että viini on tuotettu klassisilla, alkuperäsillä tuotantoalueilla Soaven ja Monteforten kukkuloilla.

Viinin valmistukseen käytetyt Garganega -rypäleet tulevat näiltä historiallisilta alueilta jonka maaperän vulkaaninen savi tuo rypäleille tunnusomaista mineraalisuutta, maukkautta ja korkeaa hapokkuutta, tehden viinistä pitkäikäisen.

Bottega Soave Classico DOC on erittäin mielyttävä aperitiivijuoma. Sopii erinomaisesti alkupaloille kuten esimerkiksi kinkun ja melonin kanssa, keittojen ja kasvispainotteisten alkuruokien seurassa. Viihtyy mainiosti risoton, munaruokien, järvi- ja merikalojen, etanoiden, ostereiden, sushin ja vaaleiden lihojen kanssa.

Oikein säilytettynä viini kestää noin 24 kuukautta.

Alkoholi: 12,5%
Sokeri: 2-4 g/l
Hapot: 5-6 g/l

Väri: Kirkas, oljenkeltainen

Tuoksu: Herkän hedelmäinen. Omenaa ja sitrusta johon yhdistyy mielenkiintoinen valkoisten kukkien ja salvian häivähdys

Maku: Harmoninen, voimakas ja herkullinen, mineraalinen, erittäin tyylikäs ja miellyttävä. Tyypillistä hapokkuutta ja mantelisuutta

Maa: Italia

Rypäleet: Garganega

Ota yhteyttä