Château de Dracy Pinot Noir

Alkon numero: 914017

Tilausvalikoimassa

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Albert Bichot, AC Bourgogne Pinot Noir

Bichotin perhe ja perheen peuran päällä koristeltu vaakuna on tunnettu Burgundissa jo vuodesta 1350.

Viinitalo sai alkunsa vuonna 1831 Bernard Bichotin perustaessa viiniyrityksen Montheliéhen, joka sijaitsee parin kilometrin päässä Beaunesta. 1800 luvun lopulla Bernardin pojanpoika Albert Bichot johti yritystä vahvalla innolla ja vuonna 1912 hän siirsi yrityksen päämajan Beauneen, jossa se yhä tänä päivänäkin sijaitsee. Viinitalo on vuosien saatossa periytynyt isältä pojalle ja yhtiön johdossa on ollut vuodesta 1996 Albéric Bichot, joka edustaa perheen kuudetta sukupolvea.

Château de Dracy
Alun perin Burgundin herttuan sotalinnoitukseksi vuonna 1298 pystytetty Château de Dracy on läpikäynyt suuria muutoksia vuosisatojen saatossa. Edelleen toiminnassa oleva viinitila ja kellari rakennettiin jo vuonna 1728. Château de Dracyn viinit ovat olleet yksinoikeudella Albert Bichotin jakelussa aina vuodesta vuodesta 1905 lähtien.

Viini on käynyt sekä tammessa että lämpökontrolloiduissa terästankeissa jonka jälkeen sitä on kypsytetty pääosin ruostumattomissa terässäiliöissä hedelmäisen ja kukkaisen aromin säilyttämiseksi. Pieni osa viinistä on kypsynyt ranskalaisessa tammessa hienostuneen ja tasapainoisen tammisuuden saamiseksi.

Vuosikerta: 2013

Alkoholi: 12,5 %
Uutos: 30 g/l
Hapot: 5,4 g/l
Energiaa: 80 kcal / 100 ml (340 kJ / 100 ml)
Pakkaustyyppi: pullo
Pakkauskoko: 6 kpl
Suljentatyyppi: luonnonkorkki

Väri: Rubiininpunainen

Tuoksu: Hedelmäinen, metsäisyyttä, hieman paahteinen

Maku: Keskitäyteläinen, keskitanniininen, pehmeä, herkullinen, tasapainoinen rakenne ja tanniinit. Jälkimaussa ihastuttavaa hedelmäisyyttä ja lakritsaa.

Käyttösuositus: Kokeile vaikka tartarpihvin kanssa!

Maa: Ranska

Rypäleet: Pinot Noir

Ota yhteyttä