Edna Valley Vineyard Central Coast Pinot Noir 2015

Ravintolamyynnissä

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Edna Valley Vineyard / Central Coast / Kalifornia

Edna Valley on Central Coastin helmi joka sijaitsee San Franciscon ja Los Angelesin välissä vain kivenheiton päässä Tyyneltä valtamereltä. Sijaintinsa vuoksi laaksossa riittää aurinkoa ja vilvoittavaa merituulta. Edna Valley on yksi kalifornian AVA-alueista (American Viticultural Area).

Viinin rypäleet tulevat Central Coastin maineikkaimilta tarhoilta Montereyn ja San Luis Obisponin piirikunnista. Alueiden verrattain viileän ilmaston vuoksi rypäleiden kasvukausi on pidempi tuottaen aromikkaan sadon.

Vuonna 2015 sadonkorjuu alkoi tavanomaista aiemmin lämpimän ja kuivan kasvukauden johdosta. Rypäleet poimittiin aikaisin aamulla ennen päivän lämpeämistä. Varsien poiston jälkeen rypäleitä kylmämaseroitiin viisi päivää ennen käymistä. Käymisen aikana osa viinistä maseroitiin pidempään, värin ja maun korostamiseksi. Malolaktisen käymisen jälkeen viini on kypsynyt ranskalisissa tammitynnyreissä 6-8 kuukautta.

Tasapainoinen ja keskitäyteläinen viini tarjoaa tuoreita punaisia marjoja ja kevyttä yrttisyyttä. Viini on melko vähätanniininen mutta napakka. Oivallista esimerkiksi riistalintujen tai maa-artisokan kumppaniksi.

100% Pinot Noir

Alkoholi: 14,3%
Sokeri: 3 g/l
Suljenta: Luonnonkorkki

Maku: Keskitäyteläinen, tuoreita punaisia marjoja, kevyttä yrttisyyttä, napakka, kuiva ja tyylikäs

Maa: Yhdysvallat

Rypäleet: Pinot Noir

Ota yhteyttä