Finsbury London Dry Gin

Alkon numero: 105887

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Finsbury Distillery, Englanti

Finsbuty Distilleryn (est. 1740) perinteinen Finsbury London Dry Gin valmistetaan edelleenkin 260 vuotta vanhan reseptin mukaan. Tuotteen valmistusresepti itsessään on salaisuus, mutta perusraaka-aineena valmistuksessa on katajanmarjat, eksoottiset hedelmät ja erilaiset yrtit. Tämä sekoitus antaa Finsbury Ginille tasapainoisen ja jäljittelemättömän maun. Sana gin juontuu ranskankielen sanasta katajanmarja-genievre, joka on vuosien varrella muuttunut huomattavasti helpommin lausuttavaksi sanaksi gin.

Ginin historia voidaan jäljittää aina 1600 luvulle saakka, jolloin hollantilainen lääkäri kehitteli sekoituksen katajanmarjasta ja alkoholista munuaisvaivaa sairastavalle potilaalleen. Pian tästä uudesta lääkkeeksi kehitetystä juomasta tuli suositumpaa kuin akvaviitti. Hollannissa sotimassa olleet Englantilaiset toivat ginin tuliaisinaan kotimaahansa ja siitä tuli välittömästi suosikkijuoma ja suosio jatkuu yhä edelleen.

Alkoholi: 37,50 %
Energiaa: 210 kcal / 100 ml (870 kJ / 100 ml)
Pakkauskoko: 6 kpl
Pantti: 0,10 €

Väri: Väritön

Maku: Kuiva, terävä, sitruksinen, ginimausteinen

Käyttösuositus: Finsbury Gin on erinomaista perinteisessä Gin and Tonic juomasekoituksessa, jossa sen hennon sitruksinen maku pääsee oikeuksiinsa. Oivallista myös muiden juomasekoitusten ainesosana.

Maa: Englanti

Ota yhteyttä