Girvan Patent Still No.4 apps

Alkon numero: 170707

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: William Grant, Lowland, Skotlanti

Patent Still No.4 apps on saanut nimensä termistä "Apparatus" joka vapaasti suomennettuna tarkoittaa tislauslaitetta. Tislaamon ensimmäinen tislauspannu on yhä toiminnassa ja siitä tuotettua viskiä kutsutaan nimellä No.1 Apps. Nykyään Girvanilla on yhteensä viisi tislauslaitetta.

Tämä ainutlaatuinen Single Grain viski on tislattu kahdessa tislauspannussa (No.4 Apps ja No.5 Apps). Tyhjiötislaus alhaisessa lämpötilassa antaa viskille puhtautta, intensiivisyyttä ja hedelmäisyyttä ja loppusilauksen se saa kypsyessään amerikkalaisessa tammitynnyrissä.

Silver - Scotch Whisky - Single Grain - 2014, International Wine & Spirit Competition
Bronze - Scotch Whisky - Single Grain - 2017, International Wine & Spirit Competition

Herkullisen erilainen
Puhdas ja täynnä luonnollisia makuja oleva Patent Still Single Grain on uuden tyylinen skotlantilainen viski. Se ei ole kuin sekoiteviski. Se ei ole kuin mallasviski. Se on yksinkertaisesti herkullisen erilainen.

Grain Whisky
Jyväviskit tislataan pannutislauksen sijaan tyypillisesti kolonnitislaamalla, joka mahdollistaa nopeamman tislauksen ja usein tisleet omaavat korkeamman alkoholiprosentin. Siinä missä single malt- viskin valmistukseen käytetään yksinomaan mallastettua ohraa, voidaan jyväviskin valmistukseen käyttää myös muita jyviä ja viljoja kuten maissia ja vehnää. Lainsäädännön mukaan kuitenkin yhden osan tisleistä tulee olla ohraa, joka on yksi Skottiviskin kulmakivistä. Single Grain ei tarkoita, että viskin valmistukseen olisi käytetty ainoastaan yhtä "jyvää" vaan sitä, että tisle tulee ainoastaan yhdeltä tislaamolta ja siinä on käytetty vähintään kahta jyvälajiketta.

Alkoholi: 42 %
Pullokoko: 70 cl

Väri: Vaalea kullankeltainen

Tuoksu: Runsaasti kermaa. Tammea.

Maku: Toffeeta, omenaa, kermaa ja tammea. Jälkimaussa häivähdys pippuria ja viljan makeutta

Maa: Skotlanti

Ota yhteyttä