Henri Bourgeois Pouilly-Fumé En Travertin

Alkon numero: 589457

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Henri Bourgeois, AC Pouilly-Fumé, Loire, ranska

Vuodesta 1789 on Bourgeois´n perhe viljellyt viini-köynnöksiä Pouilly-Fumén ja Sancerren parhailla rinteillä. Yhtiön viinivalmistamo sijaitsee Chavignolin kylässä, joka tunnetaan viineistään ja Crottin de Chavignol- vuohenmaitojuustosta. Tarkat perinteet viljelmien hoidossa, sadonkorjuussa, viininvalmistuksessa ja paikallisen kulttuurin seuraamisessa, antavat parhaat mahdollisuudet tarjota ensiluokkaisia puhtaita viinejä, joissa erottuu maaperien erot ja luonteet. Bourgeois´lla viljellään ja valmistetaan viinejä koko sydämellä ja sielulla.
Rypäleet on korjattu Saint-Andelainin kukkuloiden rinteiltä sijaitsevilta viljelmiltä jossa köynnösten ikä on 25-45 vuotta vanhoja. Maaperä näillä viljelmillä on kalkki- ja savipitoisia. Viini on käynyt 15-18º C lämpötilassa terästankeissa ja sitä on kypsytetty 5 kuukautta sakkojen päällä. Sana ”Travertin” on vanha nimi jota ennen vanhaan käytettiin kuvaamaan kalkkipitoista maaperään.

Erinomainen rapuviini!

Alkoholi: 13,00 %
Uutos: 20 g/l
Hapot: 6,1 g/l
Energiaa: 80 kcal / 100 ml (340 kJ / 100 ml)
Pakkaustyyppi: pullo
Pakkauskoko: 12 kpl
Suljentatyyppi: metallinen kierrekapseli
Pantti: 0,10 €

Väri: Keltainen, tuore

Tuoksu: Runsas, herukanlehteä, nokkosta, yrttejä

Maku: Kuiva, hapokas, tomaatinlehtinen, hennon nokkosinen, yrttinen, mineraalinen

Käyttösuositus: n. 10 C. Aperitiiviksi, kala- ja äyriäisruokien, vaalean lihan sekä vuohenmaito-juuston seuraksi. Erinomainen rapuviini!

Maa: Ranska

Rypäleet: Sauvignon Blanc

Ota yhteyttä