Henri Bourgeois Sancerre Le MD de Bourgeois 2016

Alkon numero: 585344

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Henri Bourgeois, AC Sancerre, Loire, Ranska

Vuodesta 1789 on Bourgeois´n perhe viljellyt viiniköynnöksiä Pouilly-Fumén ja Sancerren parhailla rinteillä. Yhtiön viinivalmistamo sijaitsee Chavignolin kylässä, joka tunnetaan viineistään ja Crottin de Chavignol- vuohenmaitojuustosta. Tarkat perinteet viljelmien hoidossa, sadonkorjuussa, viininvalmistuksessa ja paikallisen kulttuurin seuraamisessa antavat parhaat mahdollisuudet tarjota mahtavia viinejä, joissa erottuu maaperien erot ja luonteet. Bourgeois´lla viljellään ja valmistetaan viinejä koko sydämellä ja sielulla.

Sancerre Le MD de Bougeois on ainutlaatuinen viini joka tulee Sancerren parhaalta viinipalstalta. Tämä ylimistönkin jo vuosisatoja havittelema palsta sijaitsee Mont Damne kukkulan lounaan puoleisilla rinteillä Chavignolissa. Viini on nimetty tämän kukkulan mukaan.

Ainutlaatuinen maaperä - Kimmerdgian marl.
Maaperä täällä on ainutlaatuista ja koostuu Jurakauden aikaisista fossiileista ja savesta, joka antaa viineille pyöreyttä, syvyyttä ja kestävyyttä.

Viinin rypäleet tulevat vanhoista viiniköynnöksistä, joiden ikä on 35-45 vuotta. Sadonkorjuun aikaan vain kaikista kypsimmät rypäleet poimitaan. Nämä käsinpoimitut "helmet" siirretään kellariin jossa niiden aromit vapautetaan hellävaraisesti puristamalla.

Kypsät Sauvignon Blanc-rypäleet antavat makuun hienostunutta ja herkkää trooppista hedelmäisyyttä. Puhdas mineraalisuus, runsas, elegantti ja pitkä maku kuvaavat hyvin tätä poikkeuksellista viiniä.

Erikoiserä!

Alkoholi: 13,00 %
Hapot: 4,1 g/l

Väri: Kirkas keltainen

Tuoksu: Raikas, runsas, trooppisia hedelmiä

Maku: Kuiva, hapokas, valkopersikkainen, herukanlehtinen, viheromenainen, kevyen passionhedelmäinen

Maa: Ranska

Rypäleet: Sauvignon Blanc

Ota yhteyttä