Henri Bourgeois Sancerre Les Baronnes Blanc 37,5 cl

Alkon numero: 584904

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Henri Bourgeois, AC Sancerre, Loire, Ranska

Vuodesta 1789 on Bourgeois´n perhe viljellyt viiniköynnöksiä Pouilly-Fumén ja Sancerren parhailla rinteillä. Yhtiön viinivalmistamo sijaitsee Chavignolin kylässä, joka tunnetaan viineistään ja Crottin de Chavignol- vuohenmaitojuustosta. Tarkat perinteet viljelmien hoidossa, sadonkorjuussa, viininvalmistuksessa ja paikallisen kulttuurin seuraamisessa, antavat parhaat mahdollisuudet tarjota mahtavia viinejä, joissa erottuu maaperien erot ja luonteet. Bourgeois´lla viljellään ja valmistetaan viinejä koko sydämellä ja sielulla.

Rypäleet tähän viinin tulevat Chavignolin ja Sancerren välisien kukkuloiden rinteillä sijaitsevilta viljelmiltä, jossa maaperä on savea ja kalkkia. Köynnösten ikä on 20-40 vuotta ja sato 48 hl/ha. Viinin käyminen on tapahtunut terässäiliöissä 15-18°C:ssa. Viini on saanut kypsyä 5 kk sakkojen kera parhaan mahdollisen aromikkuuden saavuttamiseksi.

Alkoholi: 13,0 %
Uutos: 18 g/l
Hapot: 5,8 g/l

Väri: Vaaleankeltainen

Tuoksu: Melko voimakas, hedelmäinen, aromikas, eksoottisia hedelmiä ja sitrusta

Maku: Kuiva, hapokas, sitruksinen, herukanlehtinen, passionhedelmäinen, mineraalinen, rodukas

Käyttösuositus: aperitiivina, äyriäisruuille, kalalle, vaalealle lihalle, naudanliha carpacciolle, miedommille itämaisille ruuille, vuohenmaitojuusto. Erinomainen rapuviini!

Maa: Ranska

Rypäleet: Sauvignon Blanc

Ota yhteyttä