Alkon numero: 446687
Tuottaja: Henri Bourgeois, AC Sancerre, Loire, Ranska
Vuodesta 1789 on Bourgeois´n perhe viljellyt viiniköynnöksiä Pouilly-Fumén ja Sancerren parhailla rinteillä. Yhtiön viinivalmistamo sijaitsee Chavignolin kylässä, joka tunnetaan viineistään ja Crottin de Chavignol- vuohenmaitojuustosta. Tarkat perinteet viljelmien hoidossa, sadonkorjuussa, viininvalmistuksessa ja paikallisen kulttuurin seuraamisessa, antavat parhaat mahdollisuudet tarjota mahtavia viinejä, joissa erottuu maaperien erot ja luonteet. Bourgeois´lla viljellään ja valmistetaan viinejä koko sydämellä ja sielulla.
Tuotantoalue:
Jyrkät rinnetarhat Sancerren viinialueen länsiosassa, Chavignolin kylän kupeessa.
Valmistus:
Käsinpoiminta. 12 päivän kylmämaseraatio, jonka jälkeen terästankkikäyminen. Reilu kolmasosa viinistä kypsyi suurissa 600 litran tammitynnyreissä n. 8 kuukautta.
Kestävyys :
Tuottajan mukaan oikein säilytettynä 5–7 vuotta vuosikerrasta.
Alkoholi: 13,0 %
Uutos: 24 g/l
Hapot: 5,1 g/l
Maku: Kevyt, keskitanniininen, kirsikkainen, karpaloinen, mausteinen, hennon orvokkinen, kevyen tamminen
Maa: Ranska
Rypäleet: Pinot Noir