Hunawihr Chasselas Elevé en Fût de Chêne

Alkon numero: 531167

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Cave Vinicole de Hunawihr, AC Alsace, Ranska

Runsas ja paahteinen ruokaviini

Harvinaisempi tuttavuus, joka on valmistettu 100% Chasselas rypäleestä. Tämän lajikkeen viljely vähenee vuosi vuodelta Alsacessa. Rypäleet tulevat Alsacessa sijaitsevasta Hunawihrin kylästä ja sen lähialueilta. Alueen mosaiikkisen maaperän rikkaus tuo viiniin aivan erityistä luonnetta. Viiniä on kypsytetty 5 kuukautta tammessa.

Viini on väriltään kirkkaan vaaleankeltainen ja tuoksussa erottuu aavistus vaniljaa ja tuoretta tammea.

Maultaan viini on kuiva, täyteläinen ja keskihapokas. Tasapainoinen viini, jossa havaittavissa keltaista luumua, kypsiä sitruksia, hunajamelonia, kevyttä kermaisuutta ja tammisuutta.

Viini soveltuu erinomaisesti grillikauteen. Kokeile vaikkapa grillatun kanan, porsaanlihan, sienien tai munakoison parina. Viini nauttii myös kermaisten kastikkeiden seurasta.

Cave Vinicole Hunawihr

Cave Vinicole Hunawihr on vuonna 1954 perustettu osuuskunta, joka sijaitsee parhaalla Grand Cru-alueella Alsacessa. Sen omistuksessa on 200 hehtaaria viinitarhoja, joista 80 % sijaitsee Hunawihrin kylässä. Viljelmät levittäytyvät vuorten tuntumaan, jossa ilmasto on kuivaa ja aurinkoista ja maaperä on rikasta. Ilmaston ja maaperän vaikutuksesta rypäleet kypsyvät hitaasti ja saavat upean monivivahteisen luonteen. Osuuskunta kuuluu 20 parhaimman Alsacen alueen viinintuottajan joukkoon ja heidän viininsä ovat voittaneet useita alan arvostetuimpia palkintoja.

Alkoholi: 12 %
Sokeri: 2 g/l
Hapot: 4,7 g/l

Väri: Vaaleankeltainen, tuore.

Tuoksu: Hillitty, kypsän hedelmäinen, omenaa, persikkaa, mausteisuutta, kukkaisuutta

Maku: Kuiva, keskihapokas, Ryhdikäs, keltaluumuinen, kypsän sitruksinen, hunajameloninen, kevyen kermainen, tamminen

Käyttösuositus: Punaiset kalat paistettuna tai grillattuna, vaaleat lihat, kermaiset kastikkeet ja pastat

Maa: Ranska

Rypäleet: Chasselas

Ota yhteyttä