Hunawihr Pinot Cris Grand Cru Rosacker

Ravintolamyynnissä

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Cave Vinicole de Hunawihr, AC Alsace, Ranska

Cave Vinicole Hunawihr on vuonnna 1954 perustettu osuuskunta, joka sijaitsee Hunawihrin kylässä, Colmarin kaupungista pohjoiseen, Haut Rhin-departmentissa. Sen omistuksessa on 200 hehtaaria viinitarhoja, joista 80% Hunawihrin kylässä. Cave Vinicole Hunawihr myy vuosittain noin kaksimiljoonaa pulloa viiniä, joista 25% menee vientiin. Osuuskunta kuuluu 20 parhaimman Alsacen alueen viinintuottajan joukkoon.

Rosacker Grand Cru -viljelmät sijaitsevat Hunawihrin kylän pohjoispuolella 260-330 metrin korkeudessa antaen itään ja kaakkoon. Maaperä on rikas ja ravinteikas (kalkkia, magnesiumia), savinen ja raskas, ja siinä on kalkkikiveä sekä sileäpintaisia pikkukiviä.
Valmistus/kypsytys: Rypäleet on poimittu käsin 14. lokakuuta ja viini on käynyt kolme viikkoa lämpökontrolloidussa (20 ºC) terässäiliöissä. Suodatuksen jälkeen viiniä on kypsytetty terästankeissa. Viini on pullotettu 1. syyskuuta 2003 ja se on valmis juotavaksi nyt, mutta kestää varastointia yli viisi vuotta.

Alkoholi: 14,00 %
Uutos: 48 g/l
Hapot: 6,4 g/l
Sokeri: 25 g/l
Energiaa: 100 kcal / 100 ml (410 kJ / 100 ml)
Pakkaustyyppi: pullo
Pakkauskoko: 12 kpl
Suljentatyyppi: luonnonkorkki

Väri: Kirkas kullankeltainen

Tuoksu: Kypsä, aromikas, runsas, kukkia ja kuivattua aprikoosia

Maku: Puolimakea, vähän hapokas, hedelmäinen, aromikas, pitkä

Käyttösuositus: Hanhenmaksa, kanaa tai vaaleaa lihaa kermaisessa kastikkeessa tai paahdettuna, ankalle, riistalle, hienoille itämaisille ruuille, juustoille (mm. Comté, Emmental, Gruyére, Beaufort)

Maa: Ranska

Rypäleet: Pinot Gris

Ota yhteyttä