Hunawihr Riesling Lieu-Dit Muehlforst

Alkon numero: 007291

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Cave Vinicole de Hunawihr, AC Alsace, Ranska

Cave Vinicole Hunawihr on vuonna 1954 perustettu osuuskunta, joka kuuluu 20 parhaimman Alsacen alueen viinintuottajan joukkoon. Sen omistuksessa on 200 hehtaaria viinitarhoja, joista 80 % sijaitsee Hunawihrin kylässä. Viljelmät kasvavat vuorten tuntumassa, jossa maaperä on savea ja merkeliä. Cave Vinicole Hunawihr myy vuosittain noin kaksimiljoonaa pulloa viiniä, joista noin 30 % menee vientiin.

Muehlforstin 3,5 hehtaarin viljelmillä on kasvatettu viiniköynnöksiä jo vuodesta 1284 asti. Ilmasto on puolimannermainen; paljon aurinkoa ja vain vähän sadepäiviä. Maaperä on savea, kalkkikiveä ja merkeliä.
Lieu Dit on epävirallinen luokitus joka on ensi askel kohti Gran Cru luokitusta, jonka
saavuttamiseen menee 10-15 vuotta. Tänä aikana on viljelmiä hoidettava kaikin tavoin kuten Grand Cru viljelmiä INAO:n tarkan valvonnan alla.

Viiniä on käytetty lämpökontrolloidussa terässäiliössä 15 päivää, jonka jälkeen sitä on varastoitu 9 kuukautta ennen pullotusta.

Alkoholi: 13,0 %
Hapot: 7,4 g/l
Sokeri: 9 g/l

Väri: Keltainen, hieman kehittynyt

Tuoksu: Hedelmäinen, hennon kukkea

Maku: Kuiva, hapokas, aprikoosinen, viheromenainen, hennon päärynäinen, kevyen mausteinen

Käyttösuositus: Aperitiiviksi, salaattien, kevyiden kalaruokien, äyriäisten, rapujen ja miedompien itämaisten ruokien kanssa. Tarjoilulämpötila 10-12 °C.

Maa: Ranska

Rypäleet: Riesling

Ota yhteyttä