Ravintolamyynnissä
Tuottaja: Cave Vinicole de Hunawihr, AC Alsace, Ranska
Cave Vinicole Hunawihr on vuonna 1954 perustettu osuuskunta, joka sijaitsee Hunawihrin kylässä, Colmarin kaupungista pohjoiseen, Haut Rhin-departmentissa. Sen omistuksessa on 200 hehtaaria viinitarhoja, joista 80 % Hunawihrin kylässä. Viljelmät sijaitsevat vuorten tuntumassa, jossa maaperä on savea ja merkeliä.
Cave Vinicole Hunawihr myy vuosittain noin kaksimiljoonaa pulloa viiniä, joista 25 % menee vientiin. Osuuskunta kuuluu 20 parhaimman Alsacen alueen viinintuottajan joukkoon.
Valmistus/kypsytys: Viini on käynyt lämpökontrolloiduissa tankeissa ja käymisen jälkeen viiniä on kypsytetty ruostumattomissa terässäiliöissä.
LUOMUVIINI
Alkoholi: 12,5%
Väri: Vaaleankeltainen, tuore.
Tuoksu: Kukkainen, mineraalinen, raikas
Maku: Kuiva, hapokas, sitruksinen, kevyen mineraalinen, hennon mausteinen, tasapainoinen.
Käyttösuositus: Aperitiiviksi, salaattien, parsan, keveiden kalaruokien, rapujen, vaalean lihan, äyriäisten ja mietojen itämaisten ruokien seurana. Tarjoilulämpötila 10-12 C.
Maa: Ranska
Rypäleet: Riesling