Laurent-Perrier Champagne Ultra Brut

Alkon numero: 512787

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Laurent-Perrier, AC Champagne, Ranska

Laurent-Perrierin samppanjatalo on perustettu vuonna 1812 ja se sijaitsee Tours-sur-Marnessa Champagnen alueen sydämessä. Vuonna 1948 samppanjatalon johtoon astui Bernard Nonancourt ja Laurent-Perrieristä kasvoi maailman neljänneksi suurin samppanjatuotta. Nykyisin samppanjatalon johdossa ovat Bernardin tyttäret Alexandra ja Stephanie jatkaen isänsä viitoittamalla tiellä.

Vuonna 1981 lanseerattu Ultra Brut on puhdaspiirteinen ja luonnostaan kuiva ”brut nature” samppanja, johon ei lisätä lainkaan dosagea (sokeria). Sen valmistus vaatii kellarimestarilta erityistä taitoa valita täydellisiä viinejä, jotta lopputuloksena saadaan tämä samppanjan ystävien suosikki, jonka voi nauttia hyvin monella tapaa.

Ultra Brut valmistetaan erityisen kypsistä rypäleistä, joiden sokeripitoisuus on korkea ja hapot matalat. Näin varmistetaan mahdollisimman tasapainoinen lopputulos. Ultra Brutia vanhennetaan pitkään, vähintään 5 vuotta.

Alkoholi: 12,00 %
Uutos: 16 g/l
Hapot: 6,2 g/l
Energiaa: 80 kcal / 100 ml (310 kJ / 100 ml)
Pakkaustyyppi: pullo
Pakkauskoko: 6 kpl
Suljentatyyppi: luonnonkorkki

Brut nature tarkoitaa, että samppanjassa ei ole lisättyä sokeria.

Väri: Kristallinhohtoinen, vaaleankeltainen

Tuoksu: Intensiivinen ja moninainen, hedelmäinen; sitrusta ja vaaleita hedelmiä, kukkainen. Raikas kuin meri-ilman henkäys!

Maku: Erittäin kuiva, erittäin hapokas, hienostunut kypsän sitruunainen, keltaluumuinen, mineraalinen, kevyen briossinen, rodukas ja pitkä

Käyttösuositus: Ultra Brut on parhaimmillaan hyvin viilennettynä 8-10 ºC. Se on Laurent-Perrierin samppanjoista monikäyttöisin soveltuen aperitiivista jälkiruokaan. Se sopii mainiosti mm ostereiden, kaviaarin, sushin, äyriäisten ja foie gras:n seuraksi.

Maa: Ranska

Rypäleet: Chardonnay, Pinot Noir

Ota yhteyttä