Laurent-Perrier Millésimé Champagne Brut Magnum

Alkon numero: 572378

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Laurent-Perrier, AC Champagne, Ranska

Laurent-Perrierin samppanjatalo on perustettu vuonna 1812 ja se sijaitsee Tours-sur-Marnessa Champagnen alueen sydämessä. Vuonna 1948 samppanjatalon johtoon astui Bernard Nonancourt ja Laurent-Perrieristä kasvoi maailman neljänneksi suurin samppanjatuotta. Nykyisin samppanjatalon johdossa ovat Bernardin tyttäret Alexandra ja Stephanie jatkaen isänsä viitoittamalla tiellä.

Laurent-Perrier Brut Millésimé valmistetaan vain parhaimmista vuosikerroista. Se on hyvin korkealaatuinen viini joka on Laurent-Perrierin tyylin mukaisesti puhdas ja raikas heijastaen samalla kulloisenkin vuosikerran erityispiirteitä. Laurent-Perrierin millèsimé samppanjoilla on erinomaiset ikääntymis-potentiaalit.

Satovuosi 2004 alkoi keskivertoisella talvella ja melko leudolla alkukeväällä ja kukinto lähti hyvin käyntiin. Kevätmyrskyn tuomien rankkojen raekuurojen ja maaperän halkeaminen aiheutti vakavia tuhoja 3,300 hehtaarille 44 kunnassa. Onneksi tämän pelasti 3 viikkoa seurannut Intiaanikesä lämpimillä päivillä ja viileillä öillä, joka on ihanteellisinta rypäleiden kypsymiselle. Chardonnay rypäleet olivat täydellisiä osoittaen hienon aromikkuuden potentiaalia. Pinot Noir rypäleet olivat hyvää laatua ja niissä oli huomattavia eroja sadonkorjuun alussa ja lopussa. Kaiken kaikkiaan viineistä tuli erinomaisia, aromaattisia ja tasapainoisia.

Alkoholi: 12,00 %
Uutos: 27 g/l
Hapot: 6,3 g/l
Sokeri: 10 g/l
Energiaa: 80 kcal / 100 ml (320 kJ / 100 ml)
Pakkaustyyppi: pullo
Pakkauskoko: 6 kpl
Suljentatyyppi: luonnonkorkki

Väri: Kullankeltainen, jossa hieno tasainen kuplavana.

Tuoksu: Viehättävä hedelmäisyys joka kehittyy kypsiin hedelmiin ja akasiahunajaan.

Maku: Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, briossinen, mineraalinen, runsas, pitkä

Käyttösuositus: Brut Millésimé on parhaimmillaan hyvin viilennettynä 8-10 ºC aperitiivina ja juhlamaljana, merenantimille (grillatut kampasimpukat, simpukkarisotto, meriahven tai piikkikampela kevyellä kastikkeella), carpaccio.

Maa: Ranska

Rypäleet: Chardonnay, Pinot Noir

Ota yhteyttä