Montecillo Crianza

Alkon numero: 005152

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Bodegas Montecillo, DOCa Rioja, Espanja

Montecillo Crianza on aito klassinen Rioja viini, jonka Lämminhenkinen tuoksu on tammikypsytyksen sävyttämä. Siinä on reilusti vaniljaista makeaa mausteisuutta sekä kuivattujen hedelmien piirteitä. Viinin keskitäyteläisessä maussa on aistittavissa tammisuutta ja makeaa mausteisuutta. Hieman kehittyneessä viinissä on myös maanläheisiä ja paahteisia piirteitä. Pehmeä ja tasapainoinen juoma on helposti lähestyttävä ja hyvä valinta useaan tilanteeseen.

Viiniä on kypsytetty käsintehdyissä amerikkalaisissa tammitynnyreissä noin 18 kuukautta ja pullossa vielä 6 kuukautta.

Upea ja tasapainoinen viini esimerkiksi lämpimien ja täyteläisten pata- ja lammasruokien pariksi!

Bodegas Montecillo symboloi laatua! Vuonna 1874 Celestinos Navajasin perustama Bodegas Montecillo on Riojan kolmanneksi vanhin viinitalo, ja se on menestyksekkäästi valmistanut erinomaisia, kansainvälisesti palkittuja viinejä jo yli 145 vuotta. Perustamisestaan lähtien viinitalon on keskittynyt viinin ja ympäristön kunnioittamiseen valitsemalla parhaat rypäleet ja niille soveltuvat viininvalmistus tekniikat. Viinit kypsytetään korkealaatuisissa tammitynnyreissä maanalaisten viinikellarien rauhassa.

Alkoholi: 13,5%
Hapot: 5,1 g/l

Väri: Syvä, kirsikanpunainen

Tuoksu: Lämmin, tamminen, vaniljainen, makean mausteinen, hedelmäinen

Maku: Keskitäyteläinen, tanniininen, hapankirsikkainen, puolukkainen, suklainen, kevyen nahkainen, tamminen, pehmeä ja tasapainoinen

Käyttösuositus: Tämä hyvähappoinen viini on täydellinen kumppani lampaankyljyksille, paahtopaistille, kevyesti mausteiselle kanalle, pataruuille ja pastalle. Mainiota myös kermaisten juustojen kanssa ja hyvin viilennettynä myös grillatun kalan seuralaiseksi. Erinpmaista myös sellaisenaan tai vaikkapa tapaksen kanssa. Tarjoilulämpötila 18 ºC.

Maa: Espanja

Rypäleet: Tempranillo

Ota yhteyttä