Mount Gay Eclipse

Alkon numero: 151327

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Remy Cointreau, Mount Gay Distillery, Barbados

Eclipse on kullanhohtoinen, meripihkan keltainen ja ylellisen monitasoinen rommi. Se kuvastaa loistavasti Mount Gay rommitalon tyyliä. Se myös viitoittaa talon muiden rommien luonnetta, olemusta ja aromeja. Monelle romminharrastajalle juuri Eclipse referoi sitä millä muut rommit mitataan. 

Maailman vanhimmaksi rommitaloksi tituleerattu Mount Gay Distillery on perustettu vuonna 1703. Tislaamo valmistaa rommeja yli 300 vuoden kokemuksella käyttäen hyväksi barbadoksen ainutlaatuisia luonnonantimia; vettä ja sokeriruokoa.

Barbadoksen saari muodostuu koralli kalkkikivestä, joka huokoisena materiaalina toimii luonnollisena suodattimena pohjavedelle. Kun tämä vesi suodatetaan vielä kolmeen kertaan on lopputuloksena puhtainta mahdollista vettä.

Barbadoksen sokeria, jota on kutsuttu 1800-luvulta lähtien mustaksi kullaksi, pidetään maailman hienoimpana. Sokeriruosta saadaan poikkeuksellisen upeaa melassia josta myös Mount Gay rommit valmistetaan.

Puhadas Barbadoksen vesi ja hienoin melassi yhdistettynä hiivaan joka on yksinomaan valittu Mount Gay rommeille saa aikaan käymisen joka tapahtuu ulkoilmassa.

Mount Gay rommeille tunnusomainen täyteläinen luonne syntyy perinteisellä kaksinkertaisella kuparipannu tislauksella. Täma innovatiivinen menetelmä on ollut käytössä 1700-luvulta lähtien. 

Karibian trooppinen ilmasto asettaa omat haasteensa rommin ikaannytys prosessille. Mount Gay keskittyykin enemmän rommin kypsyttämiseen, joka tänä päivänä tapahtuu hiillytetyissä valkoisissa tammitynnyreissä joissa on aiemmin kypsytetty amerikkalaista viskiä.

Jokainen rommierä sisältää kymmeniä eri tisleitä, jotka kaikki sekoitetaan käsityönä. Mount Gay rommien sekoittaminen on master blender Alan Smithin taidokkaissa käsissä.

Väri: Meripihkankeltainen

Tuoksu: Selvästi havaittava kukkainen ja trooppisen hedelmäinen tuoksu. Aprikoosia, banaania ja häivähdys vaniljaa.

Maku: Hienovaraisen savuinen, lämmin, hedelmäinen, banaania, vaniljaa, paahteista tammea ja mausteisuutta. Jälkimaku on pitkä, mausteinen ja paahteisen tamminen.

Käyttösuositus: Helposti lähestyttävä rommi joka sopii erinomaisesti erilaisiin juomasekoituksiin, mutta maistuu myös sellaisenaan

Maa: Barbados

Ota yhteyttä