Muscat de Beaumes-de-Venise Le Chant des Griolles 2011

Alkon numero: 913614

Tilausvalikoimassa

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Paul Jaboulet Aîné, AC Muscat de Beaumes-de-Venise, Rhône, Ranska

Vuonna 1834 perustettu Paul Jaboulet Aîné sijaitsee Tain l’Hermitagessa. Viinitalo on yksi Rhônen arvos-tetuimpia ja se on erikoistunut alueen viineihin tuottaen sekä pohjois- että eteläosassa sijaitsevien 26 alkuperäalueen viinejä. Talo oli pitkään suvun hallussa kunnes se myytiin 2006 Jean-Jacques Frey’lle. (Château La Lagune, Bordeaux). Nykyään Jaboulet’n viinintekijänä toimii hänen tyttärensä Caroline Frey.

Vin Doux Naturel- viinit tulivat kuuluisiksi 1600-luvulla kun niistä valmistettu Muscat rypäle-lajike tuotiin Ranskaan. Se on ollut AOC luokiteltu vuodesta 1945.

Viinin käytetyt rypäleet tulevat 35 vuotta vanhoista köynnöksistä joiden viljelmien maaperä on hiekkaista merkeliä etelässä ja savista kalkkia pohjoisessa. Viini käynyt hiivojen päällä ruostumattomissa teräs-säiliöissä kunnes alkoholipitoisuus on 11%. Tällöin käyminen keskeytetään lisäämällä viiniin puhdasta alkoholia (mutage) jotta saavutetaan täydellinen tasapaino makeuden, runsauden ja eleganssin välille. Viiniä on kypsytetty ruostumattomissa terässäiliöissä ennen pullotusta.

Alkoholi: 15,00 %
Uutos: 20 g/l

Väri: Vaalea oljenkeltainen, kuulas

Tuoksu: Runsas, papaijaa, trooppisia hedelmiä, ruusua, jasmiinia

Maku: Makea, hedelmäinen, sitruksinen, kukkainen, intensiivinen, runsas, hyvä hapokkuus, tasapainoinen, elegantti.

Käyttösuositus: Aperitiivina, hedelmä jälkiruuat, sorbeteissa. 8-10°C

Maa: Ranska

Rypäleet: Muscat

Ota yhteyttä