Nik Weis St. Urbans-Hof Schiefer Riesling

Ravintolamyynnissä

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Nik Weis / VDP Gutswein / Mosel /Saksa

Liuskekivi (saksaksi Schiefer) kuuluu olennaisena osana Moselin maaperään ja alueelta löytyykin varsin monta eri liuskekivityyppiä, joista jokaisella on oma yksilöllinen vaikutuksensa Moselissa viljeltävien viinien makuun ja mineraalisuuteen.

Nik Weis Schiefer Riesling saa makunsa ja mineraalisuutensa harmaasta Devon- ja punertavasta Wiltingen liuskekivestä. Lopputuloksena on viini, joka tekee kunniaa Moselille ja Saar-joelle ollen klassinen esimerkki mehukkaasta, mineraalisesta ja moniulotteisesta Moselin alueen viinistä.

Hyvärakenteinen ja moniulotteinen viini, jonka märän liuskekiven vastustamatonta kaikua korostaa herkkä savuisuus, joka sekoittuu saumattomasti kypsään hedelmäisyyteen antaen hienostuneen ja pitkän maun.

Mainio viini mitä erilaisimpien ruokien kanssa; grillatut porsaan ribsit, vasikanleike, pastaherkut ja perunapohjaiset ruuat ovat vain muutamia esimerkkejä viinin yhdistämisestä.

Viiniköynnökset ovat 40-80 vuotta vanhoja.

Alkoholi: 10,5%

Käyttösuositus: Kokeille esimerkiksi thaimaalaisen vihreän curryn, Serranokinkkun käärittyjen meloniviipaleiden tai vaikkapa Pprk bellyn ja kimchin kanssa.

Maa: Saksa

Rypäleet: Riesling

Ota yhteyttä