Paul Jaboulet Aîne Chateaneuf-du-Pape Les Cedres

Ravintolamyynnissä

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Paul Jaboulet Aîne, AC Chateaneuf-du-Pape

Alue/maa: Rhône / Ranska

Vuonna 1834 perustettu Paul Jaboulet Aîné sijaitsee Tain l’Hermitagessa. Viinitalo on yksi Rhônen arvos-tetuimpia ja se on erikoistunut alueen viineihin tuottaen sekä pohjois- että eteläosassa sijaitsevien 26 alkuperäalueen viinejä. Talo oli pitkään suvun hallussa kunnes se myytiin 2006 Jean-Jacques Frey’lle. (Château La Lagune, Bordeaux). Nykyään Jaboulet’n viinintekijänä toimii hänen tyttärensä Caroline Frey.

Tämä on eteläisen Rhônen suosituin ja kuuluisin apellaatio. Se huomattiin ensimmäisen kerran Avignonin paavinvallan aikana 1309-1376 jolloinPaavi Johannes XXII rakennutti, sittemmin raunioituneen, linnan. Viinin käytetyt rypäleet tulevat 45 vuotta vanhoista köynnöksistä joiden viljelmien maa-perä on hyvin kivistä, koostuen pääsääntöisesti pikkukivistä ja punaista hiekkaista savea.Viini on valmistettu perinteisellä menetelmällä ja sitä on kypsytetty 12 kuukautta tammessa ennen pullokypsytystä.

Kestävyys : Tuottajan mukaan oikein säilytettynä viiniä voidaan varastoida 10-20 vuotta vuosikerrasta

Alkoholi: 15,00 %
Uutos: 31 g/l
Hapot: 4,7 g/l

Väri: Syvä, tummanpunainen, hieman rusehtava

Tuoksu: Runsas, pieniä marjoja, pehmeä, mausteinen

Maku: Keskitäyteläinen, tanniininen, marjainen, mausteinen, nahkainen

Käyttösuositus: Punainen liha, suurriista, riistalinnut, lammasruuat, voimakkaammat juustot. 17-19°C.

Maa: Ranska

Rypäleet: Grenache, Cinsault, Syrah / Shiraz, Mourvèdre

Ota yhteyttä