Petit Clos by Clos Henri Sauvignon Blanc

Alkon numero: 944377

Tilausvalikoimassa

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Clos Henri, Marlborough, Uusi-Seelanti

Bourgeois'n perhe on tuottanut upeita viinejä Loiren laaksossa jo kymmenen sukupolven ajan. Heidän omistuksessaan on mm. 65 hehtaaria viiniviljelyksiä Sancerren ja Pouilly-Fumén arvostetuimmilla alueilla.
Bourgeois´n perhe päätti vuonna 1989 laajentaa tietotaitoaan Sauvignon Blanc ja Pinot Noir rypäleiden viljelemisessä uuteen maailmaan. Alkoi pitkä etsintä sopivasta viljelymaasta joka viimein löytyi Marlboroughsta, Uuden Seelannin etelä saaresta. Tila nimettiin Clos Henriksi. Clos luonnehtii tilan ainutlaatuisuutta ja Henri kunnioittaa perheen inspiraation lähdettä Henri Bourgeoista, miestä joka on antanut heille sielun intohimon viininvalmistukseen. Vuonna 2003 korjattiin Clos Henrissa ensimmäinen sato.

Petit Clos Sauvignon Blanc viini tulee tilan nuorimmista köynnöksistä joiden istutus tiheys on 4400 köynnöstä/hehtaari. Sato on noin 54 hl/ha. Viini on käynyt ruostumattomissa terässäiliöissä hedelmäisyyden säilyttämiseksi jonka jälkeen sitä on kypsytetty 4-6 kuukautta hiivojen päällä.

Alkoholi: 14,5%
Uutos: 22 g/l
Hapot: 6,8 g/l

Suljentatyyppi: metallinen kierrekapseli

Väri: Vaaleankeltainen, kuulas.

Tuoksu: Raikas, herukan lehteä, kypsää hedelmää, viehättävä.

Maku: Kuiva, hapokas, hedelmäinen, sitruksinen, yrttinen, mielyttävän raikas, karviaista, herukkaa, hennon mineraalinen

Käyttösuositus: Vähärasvaiset kalat, ravut, äyriäiset, kana ja kalkkuna, salaatit, blinit, vähärasvaiset juustot, seurusteluun.

Maa: Uusi-Seelanti

Rypäleet: Sauvignon Blanc

Ota yhteyttä