Piccini 1882 Extra Dry

Alkon numero: 928787

Tilausvalikoimassa

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Tenute Piccini, Italia

Toscanan tunnetuimman viinitalon Tenute Piccinin historia ulottuu vuoteen 1882. Angiolo Piccini perusti pienen, vain 7 hehtaaria käsittävän viinitalon, Chiantin alueella sijaitsevaan Castellinan kylään.

Noista päivistä alkaen on Piccinin perheen johtotähtenä ollut Angiolon intohimo viininvalmistukseen. ”kyse ei ole siitä kuinka paljon tekee, vaan siitä kuinka paljon intohimoa on tekemisessä”. Tätä ideologiaa seurataan edelleen yli 125 vuotta myöhemmin jo neljännessä sukupolvessa. Viinitalo on kasvanut jo 400 hehtaaria kattavaksi ja yhdeksi tunnetuimmiksi toscanalaisista viinitaloista maailmalla.

Tänä päivänä Piccini käsittää neljä erillistä tilaa jotka kaikki sijaitsevan Toscanan pääviinialueilla. Castellinan Chianti´ssa sijaitsevan Tenute Piccinin lisäksi yritykseen kuuluvat tilat Frattoria di Valiano Castelnuovo Berardengassa, Villa al Cortile Estate Montalcinossa ja Tenuta Moraia Maremmassa.

Piccini 1882 Spumante on nimetty viinitalon perustamisvuoden mukaan. Makumaailma vastaa Proseccoa. Se on puhdas ja tuore, kevyt ja hedelmäinen - Juuri sellainen kuin italialaisen kuohuviinin pitääkin olla!

Valmistettu Charmat-menetelmällä, Glera ja Chardonnay-rypäleistä (75%/25%), jotka tulevat Triveneton alueelta.

Alkoholi: 11,0 %
Sokeri: 15 g/l
Pakkaustyyppi: pullo
Pakkauskoko: 6 kpl
Suljentatyyppi: luonnonkorkki

Väri: Vaaleankeltainen

Tuoksu: Hedelmäinen, raikas, sitruksinen.

Maku: Kuiva. Huomattavan hedelmäinen, sitrusta ja trooppisia hedelmiä. Pirteän hapokas ja hienot kuplat.

Käyttösuositus: Nautitaan hyvin viilennettynä. Juuri täydellinen kuohuviini rentoihin juhliin ja illanistujaisiin. Sopii myös vaikkapa grillatun kalan seuraksi. Mainio kuohuviini Bellinin ja Mimosan valmistukseen Aperol Spritzia unohtamatta!

Maa: Italia

Rypäleet: Glera, Chardonnay

Ota yhteyttä