Piccini Memoro Bianco

Alkon numero: 921147

Tilausvalikoimassa

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Piccini, Vino Bianco d'Italia, Italia

Toscanan tunnetuimman viinitalon Tenute Piccinin historia ulottuu vuoteen 1882. Angiolo Piccini perusti pienen, vain 7 hehtaaria käsittävän viinitalon, Chiantin alueella sijaitsevaan Castellinan kylään.

Noista päivistä alkaen on Piccinin perheen johtotähtenä ollut Angiolon intohimo viininvalmistukseen. ”kyse ei ole siitä kuinka paljon tekee, vaan siitä kuinka paljon intohimoa on tekemisessä”. Tätä ideologiaa seurataan edelleen yli 125 vuotta myöhemmin jo neljännessä sukupolvessa. Viinitalo on kasvanut jo 400 hehtaaria kattavaksi ja yhdeksi tunnetuimmiksi toscanalaisista viinitaloista maailmalla.

Tänä päivänä Piccini käsittää neljä erillistä tilaa jotka kaikki sijaitsevan Toscanan pääviinialueilla. Castellinan Chianti´ssa sijaitsevan Tenute Piccinin lisäksi yritykseen kuuluvat tilat Frattoria di Valiano Castelnuovo Berardengassa, Villa al Cortile Estate Montalcinossa ja Tenuta Moraia Maremmassa.

Piccinin Memoro rosson etiketin ruusukompassi edustaa neljää rypälelajiketta joista jokainen kuvaa yhtä neljästä viinialueista; Sisilia, Trentino, Maremma Toscana ja Marche.

Viinin sekoitus koostu neljästä rypälelajikkeesta; Tammessa käynyt Viognier Sisilian lämmöstä antaa viinille rakennetta ja pehmeyttä. Viileän ilmaston Trentinosta tuleva Chardonnay tuo sekoitukseen omenoiden ja aprikoosien hedelmäisyyttä. Maremma Toscanan herkkä Vermentino antaa viinille sen kukkaisuuden. Kokonaisuuden viimeistelee Italian muinaisen rypälelajikkeen Pecorinon makean päärynäiset aromit.

Memoro Italia, joka on Latinaksi ”muista Italiaa”, on pitkien tutkimusten ja kokeilujen lopputulos. Se on ikoninen viini joka ei ainoastaan maistu Italialle, vaan myös tuntuu siltä.

Alkoholi: 13,0 %
Uutos: 22 g/l
Hapot: 6,2 g/l

Suljentatyyppi: metallinen kierrekapseli

Väri: Kuulas kullankeltainen

Tuoksu: Runsas, päärynää hunajaa ja kevyen paahteinen.

Maku: Elegantti, konsentroitunut, pehmeän tanniininen, lihaisa. Jälkimaussa kuivattuja yrttejä ja hienostunut tammisuus.

Käyttösuositus: Vaaleat lihat, kalat ja äyriäiset. Kermaisat kastikkeet tekevät oikeutta viinille.

Maa: Italia

Rypäleet: Viognier, Chardonnay, Vermentino, Pecorino

Ota yhteyttä