Piccini Memoro Rosso

Alkon numero: 409607

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Piccini, Vino Rosso d'Italia, Italia

Toscanan tunnetuimman viinitalon Tenute Piccinin historia ulottuu vuoteen 1882. Angiolo Piccini perusti pienen, vain 7 hehtaaria käsittävän viinitalon, Chiantin alueella sijaitsevaan Castellinan kylään.

Noista päivistä alkaen on Piccinin perheen johtotähtenä ollut Angiolon intohimo viininvalmistukseen. ”kyse ei ole siitä kuinka paljon tekee, vaan siitä kuinka paljon intohimoa on tekemisessä”. Tätä ideologiaa seurataan edelleen yli 125 vuotta myöhemmin jo neljännessä sukupolvessa. Viinitalo on kasvanut jo 400 hehtaaria kattavaksi ja yhdeksi tunnetuimmiksi toscanalaisista viinitaloista maailmalla.

Tänä päivänä Piccini käsittää neljä erillistä tilaa jotka kaikki sijaitsevan Toscanan pääviinialueilla. Castellinan Chianti´ssa sijaitsevan Tenute Piccinin lisäksi yritykseen kuuluvat tilat Frattoria di Valiano Castelnuovo Berardengassa, Villa al Cortile Estate Montalcinossa ja Tenuta Moraia Maremmassa.

Viini pullollaan Italiaa!
Ensimmäinen viini Italiassa, jossa yhdistyy maan neljän pääviinialueen; Veneton, Abruzzon, Puglian ja Sisilian ominaisrypäleet ainutlaatuiseksi ja harmoniseksi kokonaisuudeksi. Piccini Memoro Rosso maistuu ja tuntuu Italialta. Memoro on todellinen cuvee-viini ja täydellinen Italian ikoni. Sekoitukseen ei ole käytetty pelkästään eri rypälelajikkeita eri viinialueilta vaan myös rohkeasti eri vuosikerran viinejä; 12 kuukautta tammessa kypsytetty Montepulciano Abruzzosta, Sisilian auringon alla kasvanut Nero d'Avola, Veneton viileämmän
ilmaston Merlot ja passito-menetelmällä valmistettu Primitivo Pugliasta.

Viinin etiketissä oleva kompassiruusu kuvaa neljää eri rypälettä ja neljää eri viinialuetta. Nimensä se on saanut
latinankielisestä sanasta Memŏro ”muista” Italia.

Alkoholi: 13,5 %
Hapot: 4,9 g/l
Sokeri: 10 g/l

Suljentatyyppi: metallinen kierrekapseli

Väri: Syvä, tummanpunainen

Tuoksu: Lämmin, tummaa kirsikkaa, viikunaa ja kahvia sekä hennosti tammea.

Maku: Täyteläinen, keskitanniininen, mustikkahilloinen, kirsikkainen, vaniljainen, hennon savuinen

Käyttösuositus: Punainen liha, riista, pataruuat ja grillatut lihat.

Maa: Italia

Rypäleet: Primitivo, Montepulaciano, Merlot, Nero d`Avola

Ota yhteyttä