Piccini ”Orange Label” Bianco Toscana

Ravintolamyynnissä

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Piccini, IGT Toscana, Italia

Toscanan tunnetuimman viinitalon Tenute Piccinin historia ulottuu vuoteen 1882. Angiolo Piccini perusti pienen, vain 7 hehtaaria käsittävän viinitalon, Chiantin alueella sijaitsevaan Castellinan kylään.

Noista päivistä alkaen on Piccinin perheen johtotähtenä ollut Angiolon intohimo viininvalmistukseen. ”kyse ei ole siitä kuinka paljon tekee, vaan siitä kuinka paljon intohimoa on tekemisessä”. Tätä ideologiaa seurataan edelleen yli 125 vuotta myöhemmin jo neljännessä sukupolvessa. Viinitalo on kasvanut jo 400 hehtaaria kattavaksi ja yhdeksi tunnetuimmiksi toscanalaisista viinitaloista maailmalla.

Tänä päivänä Piccini käsittää neljä erillistä tilaa jotka kaikki sijaitsevan Toscanan pääviinialueilla. Castellinan Chianti´ssa sijaitsevan Tenute Piccinin lisäksi yritykseen kuuluvat tilat Frattoria di Valiano Castelnuovo Berardengassa, Villa al Cortile Estate Montalcinossa ja Tenuta Moraia Maremmassa.

Viinin oranssi etiketti symbolisoi Piccinin perheen energiaa ja intohimoa viininvalmistusta kohtaan.. Se kuvastaa perheen intohioma taiteeseen jota he ovat harjoittaneen monessa sukupolvessa. Se kuvastaa myös heidän rohkeuttaan vastaanottaa uusia haasteita. Absolutely Piccini!

Viinin valmistukseen käytetyt rypäleet tulevat 12-14 vuotta vanhoista köynnöksistä Chiantin ja Maremman alueilta. Rypäleitä on viilennetty ns kuivajäällä ja uutettu alhaisessa lämpötilassa niiden aromikkuuden säilyttämiseksi. Rypäleet ovat käyneet erikseen lämpökontrolloiduissa terästankeissa ja lopullinen sekoitus on tehty maitohappokäymisen jälkeen. .

Alkoholi: 12,0 %
Pakkaustyyppi: pullo
Pakkauskoko: 12 kpl
Suljentatyyppi: kierrekorkki

Väri: Vaaleankeltainen

Tuoksu: Raikkaan hedelmäinen, sitruksinen

Maku: Kuiva, raikas, eloisa, hedelmäinen ja mineraalinen

Käyttösuositus: Aperitiivina, kalat, äyriäiset ja hienostuneet risotot.

Maa: Italia

Rypäleet: Trebbiano, Vermentino, Chardonnay

Ota yhteyttä