Piccini Organic Chianti 2015, 37,5 cl

Alkon numero: 482014

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Piccini,DOCG Chianti, Italia

Toscanan tunnetuimman viinitalon Tenute Piccinin historia ulottuu vuoteen 1882. Angiolo Piccini perusti pienen, vain 7 hehtaaria käsittävän viinitalon, Chiantin alueella sijaitsevaan Castellinan kylään.

Noista päivistä alkaen on Piccinin perheen johtotähtenä ollut Angiolon intohimo viininvalmistukseen. ”kyse ei ole siitä kuinka paljon tekee, vaan siitä kuinka paljon intohimoa on tekemisessä”. Tätä ideologiaa seurataan edelleen yli 125 vuotta myöhemmin jo neljännessä sukupolvessa. Viinitalo on kasvanut jo 400 hehtaaria kattavaksi ja yhdeksi tunnetuimmiksi toscanalaisista viinitaloista maailmalla.

Tänä päivänä Piccini käsittää neljä erillistä tilaa jotka kaikki sijaitsevan Toscanan pääviinialueilla. Castellinan Chianti´ssa sijaitsevan Tenute Piccinin lisäksi yritykseen kuuluvat tilat Frattoria di Valiano Castelnuovo Berardengassa, Villa al Cortile Estate Montalcinossa ja Tenuta Moraia Maremmassa.

Chianti ”Orange” on Piccinin lippulaivaviini. Viinin oranssi etiketti symbolisoi Piccinin perheen energiaa ja intohimoa viininvalmistusta kohtaan.. Se kuvastaa perheen intohioma taiteeseen jota he ovat harjoittaneen monessa sukupolvessa. Se kuvastaa myös heidän rohkeuttaan vastaanottaa uusia haasteita. Absolutely Piccini!

Viini on läpikäynyt pitkän maseraation lämpökontrolloiduissa tankeissa. Tätä seuraa perinteinen Toscanalainen valmistusmenetelmä “GOVERNO ALL’USO TOSCANO” jossa viiniin lisätään kuivattuja Sangiovese rypäleitä aktivoimaan toinen käyminen.

LUOMU!

Alkoholi: 13,0 %
Uutos: 26 g/l
Hapot: 5,5 g/l
Energiaa: 80 kcal / 100 ml (350 kJ / 100 ml)
Pakkaustyyppi: pullo
Pakkauskoko: 24 kpl
Suljentatyyppi: metallinen kierrekapseli
Pantti: 0,10 €

Väri: Syvä, tummanpunainen

Tuoksu: Punaisia marjoja, intensiivinen

Maku: Keskitäyteläinen, tanniininen, hapankirsikkainen, karpaloinen, mausteinen, hennon vaniljainen, kevyen tamminen

Käyttösuositus: Antipasti, pizza, pasta, pataruuat, paistit, grillattu vaalea liha. Loistava seurusteluviini.

Maa: Italia

Rypäleet: Sangiovese, Ciliegiolo

Ota yhteyttä