Piccini Prosecco Extra Dry

Alkon numero: 957523

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Piccini, DOC Prosecco

Toscanan tunnetuimman viinitalon Tenute Piccinin historia ulottuu vuoteen 1882. Angiolo Piccini perusti pienen, vain 7 hehtaaria käsittävän viinitalon, Chiantin alueella sijaitsevaan Castellinan kylään.

Noista päivistä alkaen on Piccinin perheen johtotähtenä ollut Angiolon intohimo viininvalmistukseen. ”kyse ei ole siitä kuinka paljon tekee, vaan siitä kuinka paljon intohimoa on tekemisessä”. Tätä ideologiaa seurataan edelleen yli 125 vuotta myöhemmin jo neljännessä sukupolvessa. Viinitalo on kasvanut jo 400 hehtaaria kattavaksi ja yhdeksi tunnetuimmiksi toscanalaisista viinitaloista maailmalla.

Tänä päivänä Piccini käsittää neljä erillistä tilaa jotka kaikki sijaitsevan Toscanan pääviinialueilla. Castellinan Chianti´ssa sijaitsevan Tenute Piccinin lisäksi yritykseen kuuluvat tilat Frattoria di Valiano Castelnuovo Berardengassa, Villa al Cortile Estate Montalcinossa ja Tenuta Moraia Maremmassa.

Vuonna 2012 lanseerattiin ensimäinen ei toscanalainen viini Piccinin tuoteperheeseen: Prosecco Piccini.

Tämä ihastuttava, upeassa pullossa oleva prosecco on mukavan hapokas ja ryhdikäs, hienostuneen hedelmäinen, eloisa ja leikkisä. Prosecco on Trevisolle sama asia kuin Chianti on Toscanalle - Elämäntapa ja kulttuurinen perintö johon vuosisatojen takaiset traditiot ovat jättäneet jälkensä. Prosecco ja Chianti kuvaavat  italialaista elämänasennetta. Ne kutsuvat nauttimaan ruuasta ja viinistä ystävien ja perheen kesken, rentoutumaan ja nauttimaan - la dolce vita!

Piccini Prosecco on valmistettu Charmat-menetelmällä, Glera-rypäleistä, jotka tulevat Trevison alueelta.

Alkoholi: 11,0 %
Hapot: 5,5 g/l
Sokeri: 14 g/l

Väri: Vaaleankeltainen

Tuoksu: Syvän hedelmäinen. Omenaa, sitruunaa ja greippiä.

Maku: Kuiva, hapokas, hedelmäinen, kukkainen, ryhdikäs

Käyttösuositus: Upea viini antipastin kera. Sopii monenlaisen tarjottavan kanssa aina oliiveista koviin juustoihin. Ihastuttava makeanveden kalojen tai muiden merenherkkujen kanssa. Prosecco on helppo yhdistää monenlaiseen ruokaan ja se sopiikin mainiosti ympärivuotiseksi ruokaviiniksi.

Maa: Italia

Rypäleet: Glera

Ota yhteyttä