Piccini Valiano 6.38 Chianti Classico Gran Selezione 2011

Alkon hinta: 60,76 €

Alkon numero: 439088

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Piccini, Valiano, DOCG Chianti Classico Gran Selezione, Italia

Toscanan tunnetuimman viinitalon Tenute Piccinin historia ulottuu vuoteen 1882. Angiolo Piccini perusti pienen, vain 7 hehtaaria käsittävän viinitalon, Chiantin alueella sijaitsevaan Castellinan kylään.

Noista päivistä alkaen on Piccinin perheen johtotähtenä ollut Angiolon intohimo viininvalmistukseen. ”kyse ei ole siitä kuinka paljon tekee, vaan siitä kuinka paljon intohimoa on tekemisessä”. Tätä ideologiaa seurataan edelleen yli 125 vuotta myöhemmin jo neljännessä sukupolvessa. Viinitalo on kasvanut jo 400 hehtaaria kattavaksi ja yhdeksi tunnetuimmiksi toscanalaisista viinitaloista maailmalla.

Tänä päivänä Piccini käsittää neljä erillistä tilaa jotka kaikki sijaitsevan Toscanan pääviinialueilla. Castellinan Chianti´ssa sijaitsevan Tenute Piccinin lisäksi yritykseen kuuluvat tilat Frattoria di Valiano Castelnuovo Berardengassa, Villa al Cortile Estate Montalcinossa ja Tenuta Moraia Maremmassa.

Piccini Valiano 6.38 Chianti Classico Gran Selezione 2011

Valiano on yksi Piccinin viinitiloista. 1960-luvulla tila kuului silloiselle Italian presidentille Giovanni Gronchille.

Valianon tila käsittää 70 hehtaaria viinitarhoja ja se sijaitsee Castelnuovo Berardengan ala-alueella, Chianti Classicon eteläosassa. Tämän viinin rypäleet kasvoivat 6,38 hehtaarin palstalla. Korkeus merenpinnasta 350–400 metriä.

Valmistus:
Käsinpoiminta. Noin 15 päivän kuorikontaktikäyminen. Kypsytys 12 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä ja 4 kuukautta pulloissa.

Alkoholi: 14,0 %
Uutos: 30 g/l
Hapot: 5,2 g/l
Energiaa: 90 kcal / 100 ml (380 kJ / 100 ml)
Pakkaustyyppi: pullo
Pakkauskoko: 1 kpl
Suljentatyyppi: luonnonkorkki

Väri: Syvä, tummanpunainen

Tuoksu: Runsas, moninainen, lakritsia, kypsää tummaa kirsikkaa

Maku: Täyteläinen, kypsä, mausteita, tummia marjoja, aromikas, pehmeät tanniinit, elegantti

Käyttösuositus: Riista, lammas, paistettu ja grillattu punainen liha, kypsät juustot.

Maa: Italia

Rypäleet: Sangiovese, Merlot

Ota yhteyttä