Pouilly-Fume La Demoiselle de Bourgeois

Alkon numero: 942247

Tilausvalikoimassa

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Henri Bourgeois, AC Pouilly Fumé, loire, Ranska

Vuodesta 1789 on Bourgeois´n perhe viljellyt viiniköynnöksiä Pouilly-Fumén ja Sancerren parhailla rinteillä. Yhtiön viinivalmistamo sijaitsee Chavignolin kylässä, joka tunnetaan viineistään ja Crottin de Chavignol- vuohenmaitojuustosta. Tarkat perinteet viljelmien hoidossa, sadonkorjuussa, viininvalmistuksessa ja paikallisen kulttuurin seuraamisessa, antavat parhaat mahdollisuudet tarjota mahtavia viinejä, joissa erottuu maaperien erot ja luonteet.
Bourgeois´lla viljellään ja valmistetaan viinejä koko sydämellä ja sielulla.

Viini on valmistettu tarkkaan valikoiduista rypäleistä, jotka on poimittu Saint Laurent l´Abbaye:n palstoilta jonne ensimmäiset Pouilly-Fumé AOC köynnökset on istutettu. Maaperä näillä viljelmillä on kalkkikivipitoista. Viinistä 85% on käynyt 15-18º C lämpötilassa terästankeissa ja loput 15% tammitynnyreissä jonka jälkeen sitä on kypsytetty 7-8 kuukautta sakkojen päällä. Viini pullotetaan vasta satovuotta seuraavana alkukesänä. Viiniä voidaan varastoida 8-10 vuotta.

Erinomainen rapuviini!

Alkoholi: 13,00 %
Uutos: 23 g/l
Hapot: 6,9 g/l

Väri: Keltainen, tuore

Tuoksu: Runsas, konsentroitunut ja hedelmäinen, hienostunut

Maku: Kuiva, hapokas, hedelmäinen, yrttinen, tamminen, aromikas

Käyttösuositus: n. 10 C. Aperitiiviksi, kala- ja äyriäisruokien, vaalean lihan sekä vuohenmaitojuuston seuraksi. Erinomainen rapuviini!

Maa: Ranska

Rypäleet: Sauvignon Blanc

Ota yhteyttä