Puolustuslaitos Viinaa

Alkon numero: 122766

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Lignell & Piispanen, Suomi

Puolustuslaitos Viina on korkealaatuista vodkaa, joka on valmistettu viljasta ja tislattu kolmeen kertaan. Valmistukseen käytetään pehmennettyä, kolmivaiheisesti suodatettua laadukasta Järvi-Suomen vettä.

Puolustuslaitos Viina on ulkoasuaan myöten kunnianosoitus alkuperäiselle, sodanaikaiselle Puolustuslaitos Viinalle, joka esiteltiin alun perin vuonna 1942 juhlistamaan ylipäällikkö C.G.E. Mannerheimin tulevia 75-vuotis syntymäpäiviä. Jokaiselle täysi-ikäiselle rintamamiehelle tarjottiin Mannerheimin pyynnöstä, virallisen annoksen (10 cl) kokoinen syntymäpäiväryyppy. Puolustuslaitos Viina oli yksi näistä pitkin rintamalinjaa tarjotuista alkoholijuomista, mutta puutteellisissa oloissa ryyppy saattoi olla myös mitä tahansa muuta käsille saatua ja pienistä eristä yhdistelemällä sekoitettua alkoholia.

Nyt puolustuslaitos viina on palannut noin 70-vuoden tauon jälkeen takaisin markkinoille. Tuote kunnioittaa mahdollisimman tarkasti alkuperäistä ulkoasua, mutta juoman tuoksu, maku ja puhtaus ovat kehittyneet sota-ajoista. Puolustuslaitos Viinaan on sen tisleeseen käytetyn raikkaan laimennusveden avulla luotu pehmeä, puhdas ja tyylikkään tasapainoinen maku. Tuoksu on suomen kesästä muistuttavan kevyen koivuinen, mutta omaa myös häivähdyksen sitruunaa.

Puolustuslaitos Viinalla on Avainlippu-tunnus.

Alkoholi: 40%
Sokeri: 3.0 g/l
Energia: 230.0 kcal/100 ml

Väri: Väritön

Tuoksu: Raikas, häivähdys sitruunaa ja aavistus koivun aromia

Maku: Kuiva, pehmeä, neutraali, pitkä ja mielyttävä, puhdas ja täyteläisen silkkinen jälkimaku

Käyttösuositus: Sellaisenaan esimerkiksi snapsina. Sopii erinomaisesti myös mihin tahansa laadukkaaseen juomasekoitukseen.

Maa: Suomi

Ota yhteyttä