T.H. Carmenere

Ravintolamyynnissä

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Viña Undurraga, Chile

Don Francisco Undurraga Vicuña perusti Viña Undurragan vuonna 1885. Viña Undurraga oli ensimmäisiä viinitaloja Chilessä, jotka aloittivat ulkomaan vientikaupan Amerikkaan 1903. Tänäpäivänä Undurraga vie 55 % viineistään yli 50 maahan ja tämän perinteikkään, mutta modernin viinitalon ohjaksissa on viides sukupolvi.

Don Francisco toi Carménèren – taimet Euroopasta Chileen ennen viinikirvan tuhoja Euroopassa. Alun perin Carménère on kotoisin Bordeaux’n Médoc’ista, mutta viinikirva hävitti sen Ranskasta täysin. Carménère onkin säilynyt vain Chilessä.

T. H.- nimi on lyhenne sanoista Terroir Hunter, joka kuvastaa parhaiden mahdollisten viinialueiden jatkuvaa, peräksi antamatonta etsimistä. Tätä etsintää kuvastavat myös etiketissä olevat jalanjäljet.

T.H. Carménèren rypäleet tulevat valikoidulta viinitarhalta Peumosta, Cachapoalin laakson länsipuolelta, josta tunnetusti tulevat Chilen parhaat carménère-rypäleet. Cachapoalin laakson ilmaston korkeat lämpötilat kasvukauden aikana saavat rypäleet kypsmään mutta myös sen sijainti rannikon läheisyydessä edesauttavat niitä säilyttämään hapokkuutensa.

Viiniä tehdään ainoastaan parhaista rypäleistä ja sitä on tehty vain 1050 laatikkoa.

Väri: Violetinpunainen

Tuoksu: Hedelmäinen, mausteinen.

Maku: Keskitäyteläinen ja tasapainoinen. Viinin yrttinen mausteisuus muuttuu vadelman ja mustikan aromeiksi. Silkkiset tanniinit viimeistelevät pitkän jälkimaun

Maa: Chile

Rypäleet: Carmenère

Ota yhteyttä