Undurraga Carménère

Alkon numero: 005584

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Viña Undurraga, Valle Central, Chile

Don Francisco Undurraga Vicuña perusti Viña Undurragan vuonna 1885. Don Francisco opiskeli Italiassa sekä taidemaalariksi että juristiksi. Hän toimi myös kongressiedustajana ja maanviljelijänä Chilessä. Viña Undurraga oli ensimmäisiä viinitaloja Chilessä, jotka aloittivat ulkomaan vientikaupan Amerikkaan 1903. Tänäpäivänä Undurraga vie 55 % viineistään yli 50 maahan ja tämän perinteikkään, mutta modernin viinitalon ohjaksissa on viides sukupolvi.

Don Francisco toi Carménèren – taimet Euroopasta Chileen ennen viinikirvan tuhoja Euroopassa. Alun perin Carménère on kotoisin Bordeaux’n Médoc’ista, mutta viinikirva hävitti sen Ranskasta täysin. Carménère onkin säilynyt vain Chilessä.

Viini tulee Colchagua Valleyn alueelta. Maaperä on monipuolista ja rikasta, joten se soveltuu erinomaisesti punaisten rypälelajikkeiden, kuten Merlot’n, Cabernet Sauvignonin ja Carménèren viljelyyn. Colchagua Valleyn ilmasto on kostea ja välimerellinen; talvet kohtalaisen sateisia – kesät lämpimiä ja kuivia. Yöt ovat viileitä. Nämä olosuhteet takaavat terveet ja hyvärakenteiset rypäleet, joissa on arvokas, omaleimainen aromi.

Alkoholi: 13,50 %
Hapot: 5,1 g/l

Väri: Violetinpunainen

Tuoksu: hedelmäinen, mausteinen.

Maku: Täyteläinen, keskitanniininen, herukkainen, kevyen paprikainen, mausteinen, yrttinen.

Käyttösuositus: Viini on parhaimmillaan nuorena ja hedelmäisenä. Se sopii vaaleiden lihojen, pastojen, kalaruokien ja miedompien juustojen kera. Sopii loistavasti myös eksoottisille ja mausteisemmille ruokalajeille.

Maa: Chile

Rypäleet: Carmenère

Ota yhteyttä