Yvon Mau Saint-Emilion

Alkon numero: 443137

Luo PDF
Lähetä sähköpostilla

Tuottaja: Yvon Mau, AC Saint-Émilion / Ranska

Yvon Mau on valikoinut rypäleet ja valmistanut tämän viinin, jota Merlot hallitsee. Rypäleet tulevat sopimusviljelijöitä Saint-Emilionin viinitarhoilta, joiden erilaiset maaperät (savi-kalkkikivi, hiekka, liete, sora) kuvastavat loistavasti alueen moninaisuutta. Yvon Mau Saint-Emilion –viiniä voikin kuvailla rikkaaksi ja runsaaksi, kuten viinialue, jolta se tulee.

Yvon Mau on tunnettu ja pitkän historian omaava viiniliike, joka Aristide Mau perusti vuonna 1897. Aristiden ollessa sotimassa hänen poikansa Yvon ryhtyi kehittämään viiniliikettä vain 14-vuoden ikäisenä. Sodan vuoksi kaikki hevoset olivat rintamalla, joten etsiessään viinejä myytäväksi Yvon pyöräili ympäri Bordeauxta. Yhtiön logossa oleva pyöräilijä kuvaa häntä.
Nykyisin yhtiö on osa Freixenet Groupia ja keskittyy toimimaan negociantina yli 80 Bordeauxn ja Bergeracin sopimusviljelijän viineille.

Alkoholi: 13,00 %
Uutos: 24 g/l
Hapot: 4,7 g/l
Energiaa: 80 kcal / 100 ml (340 kJ / 100 ml)
Pakkaustyyppi: pullo
Pakkauskoko: 12 kpl
Suljentatyyppi: metallinen kierrekapseli
Pantti: 0,10 €

Väri: Sinertävän punainen

Tuoksu: Monipuolinen, raikas, tuoreita marjaisia aromeja ja mausteita.

Maku: Keskitäyteläinen, keskitanniininen, punamarjainen, kypsän karpaloinen, mausteinen. Suutuntuma on samettinen ja harmoninen.

Käyttösuositus: parhammillaan grillatun härän ja metsäsienten kera. Sopii tarjottavaksi myös riistan ja kypsytettyjen juustojen kanssa. Viini on valmis juotavaksi, mutta paranee vielä kypsyessään.

Maa: Ranska

Ota yhteyttä