valkoinen "haku"-kuva

pyöreä "sulje" nappi

Uutiset banneri.

UUTUUS

Vappujuomaksi kuohuvia!

Vappujuomaksi kuohuvia!

Kuplat kruunaavat vapun!

  Piccini_Prosecco_Venetian_Dress Piccini_Prosecco_Rose_VenetianDress

Gratien & Meyer Cremant de Loire Brut on tyylikäs valinta vappuun. Perinteisellä pullokäymismenetelmällä valmistettu kuohuviini on kevyt, eloisa ja tasapainoinen.

Castellblanc Cava Seco lempeäkuplainen kuohari on passeli viini seurusteluun ja alkumaljaksi. Pehmeän hapokas viini sopii mutkattomaksi yleisviiniksi.

Piccini Prosecco Extra Dry Eloisa, kepeän päärynäinen ja kevyen kukkainen, asteen laadukkaampi prosecco juhlahumuun. Pirteästi kupliva viini on omiaan juhlien käynnistelyyn sekä alkumaljaksi. Saatavilla myös Piccini Prosecco Rose Extra Dry!

 

CAVA ON SUOMALAISTEN SUOSIKKIKUOHUVA

Tämä kuohuviini saapuu juhlan nostattajaksi Espanjasta, päätuotantoalue on aurinkoinen Katalonia.

Cava valmistetaan samppanjan valmistuksesta tutulla, perinteisellä pullokäymismenetelmällä, jossa toinen käyminen tapahtuu samaisessa pullossa, jossa juoma aikanaan tulee myyntiin. Perinteisellä menetelmällä valmistetut kuohuviinit ovat kuohuviinien aatelia ja kahden käymisen metodia pidetään parhaimpana tapana valmistaa korkealuokkaisia kuohuviinejä. Cavan monivivahteinen maku ja elegantti suutuntuma on pitkälti pullokypsytyksen ansiota. Pullokäymisen aikana, viinisakan päällä kypsyessään, kuohuviineihin syntyy kehittyneitä aromeja sekä ryhdikkäitä, napakkoja kuplia.

Cavan valmistuksessa perinteinen rypälekolmikko on auringon paahteessa kypsyvät Macabeo, Parellada ja Xarel-lo. Nämä vaaleat rypäleet tuovat kuohuviiniin sitruksisia, greippisiä ja hieman mineraalisiakin aromeja. Kellarikypsytys lisää makupalettiin paahteisuutta.

TILAA CAVA VALIKOIMASTAMME

 

CREMANT – TUO SAMPANJAN ELOISA SERKKU

Ranskalaiset crémant-kuohuviinit ovat samppanjan ja cavan tapaan perinteisen menetelmän kuohuviinejä

Koska vain Champagnen alueella tuotetut kuohuviinit saavat kantaa arvostettua samppanja-nimeä, muualla Ranskassa samaisella menetelmällä valmistetut kuohuviinit saavat tyytyä crémant-nimeen. Crémant-alueiden maantieteellinen sijainti vaikuttaa kuohuviinien makuprofiiliin. Pohjoisempien, viileiden alueiden crémantit ovat raikkaan hapokkaita ja eloisia, etelän lämpimämpien alueiden crémantit taas tunnetaan hedelmäisinä ja runsaampina kuohuviineinä.

Crémant-kuohuviinit valmistetaan kullekin valmistusalueelle tyypillisistä rypälelajikkeista. Tämä tuo suuria eroja eri alueiden crémant-kuohuviinien tyyliin. Lasissasi kupliva crémant voi olla valmistettu muun muassa Pinot Blanc, Auxerrois, Chardonnay, Pinot Noir tai Pinot Gris-rypäleistä, joista jokainen tuo omintakeista makuaan kuohuviiniin.

TILAA CREMANT VALIKOIMASTAMME

 

PROSECCO SEILAA SUOSIONSA HUIPULLA

Italiasta, Veneton alueelta saapuva prosecco rantautui Suomeen rysäyksellä muutama vuosi sitten maailmalla trendaavan prosecco-villityksen myötä. Proseccosta tuli silmänräpäyksessä salonkikelpoinen, trendikäs kuohuviini. Moni valitseekin lasiinsa mutkattoman ja huokean, pirteästi pirskahtelevan proseccon. Tämän rakastetun kuplajuoman suosiota lisäsi Italian viinilainsäädäntöön muutama vuosi sitten tullut muutos, joka sallii nyt myös herkänvärisen roseeproseccon valmistuksen.

Kepeäkuplaiset proseccot ovat lähtökohtaisesti huokeita, hyväntuulen kuohuviinejä, jotka sopivat bileiden rennoksi alkumaljaksi tai moninaisten suupalojen kanssa tarjottavaksi.

Kuplat proseccoon syntyvät iisimmin kuin cavaan ja crémantiin. Juoman valmistuksessa on käytössä rivakampi valmistustapa, ns. charmat-menetelmä, jossa pullokäymisen sijaan viinin toinen käyminen tapahtuu valtavissa terästankeissa. Kustannustehokkuus ja joutuisa valmistusprosessi näkyy niin juoman hinnassa kuin makuprofiilissakin. Tankkimenetelmä tuottaa tuoreen hedelmäisiä, pirtsakkakuplaisia ja helposti lähestyttäviä kuohuviinejä, joihin on helppo ihastua.

Proseccon valmistuksessa käytettävä Glera-rypäle on luonteeltaan raikas, kepeän hedelmäinen - hyvin tunnistettavasti päärynäinen - sekä aromaattinen. Tankkimenetelmä säilyttää rypäleen tuoreet hedelmäaromit ja näin Proseccon maussa korostuu päärynäisyys, raikas omenaisuus sekä hento kukkaisuus.

Roseeproseccossa Glera-rypäle hallitsee viiniä, mutta heleä väri saadaan sekoittamalla joukkoon 15 prosenttia tummaa Pinot Noir-lajiketta. Pinot Noir tuo proseccon makuun punamarjaisuutta ja tekee juomasta viinillisemmän.

TILAA PROSECCO VALIKOIMASTAMME

 

ARE YOU OLD ENOUGH TO DRINK IN YOUR COUNTRY OF RESIDENCE?

YES NO